Welke erfbelasting moet ik betalen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Welke erfbelasting moet ik betalen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 302 | Aantal woorden: 584 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer u een bepaalde erfenis heeft ontvangen is het uiteraard niet zo dat u al het geld zomaar kunt houden. In Nederland is er namelijk sprake van een zogenaamde erfbelasting, een belasting die zoals de naam reeds laat vermoeden wordt geheven op alle gelden die uit een erfenis worden ontvangen, al zijn er uitzonderingen. Daarnaast is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het bedrag dat u moet betalen aan belasting steeds wordt berekend op basis van verschillende factoren. Zo spelen niet alleen de inkomsten mee, maar ook de schulden die worden overgenomen. Op het bedrag dat overblijft zal dan uiteindelijk de erfbelasting verschuldigd zijn. Hoeveel u precies zult moeten betalen is dus in ieder geval sterk afhankelijk van verschillende zaken en wij zetten ze graag even voor u op een rijtje.

 

Wat met het bedrag van de uitvaartverzekering?

Vaak wordt gedacht dat alle bedragen die worden geërfd onderworpen zijn aan de erfbelasting en hoewel dat zeker en vast geldt voor het merendeel van de erfenis is dat bijvoorbeeld niet zo voor de bedragen die worden verkregen door middel van een uitvaartverzekering. Alle gelden die op deze manier worden gebruikt voor het financieren van  de uitvaart in kwestie zijn vrijgesteld van erfbelasting. Veel mensen weten dit echter niet waardoor ze het toch gewoon in de aangifte erfbelasting plaatsen. Dat is niet zo interessant, want hierdoor zult u (nog) meer belasting moeten betalen. Het mag dan ook duidelijk zijn, het bedrag uit de uitvaartverzekering dient u in geen geval door te geven in de aangifte erfbelasting.

 

Hoe de erfbelasting beperken?

 

Wat u krijgt is wat u krijgt, er zijn geen concrete mogelijkheden om het bedrag waar u op zult belast worden te verminderen. Wel is het belangrijk om de perfecte afweging te maken tussen het geld dat u daadwerkelijk zult ontvangen en het bedrag dat u moet betalen voor het aflossen van de schulden. Aan het accepteren van een erfenis zijn immers niet alleen rechten, maar ook plichten verbonden. De erfbelasting die u precies zult moeten betalen is hoe dan ook altijd afhankelijk van de financiële situatie van de overledene. Over de Auteur

Als u alles over de erfbelasting wilt weten, vindt u in dit artikel het belangrijkste.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[255 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo