Werken in de techniek populair - Artikel Post - Artikel Marketing

Werken in de techniek populair

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 394 | Aantal woorden: 369 | Datum: | 0 commentaar

Het werken in de techniek wordt steeds populairder. De aanmeldingen voor techniek gerelateerde opleidingen stijgen de laatste tijd. Zelfs het aandeel meisjes die deelnemen aan een technisch gerelateerde studie is hoger dan ooit tevoren. Er worden door het hele land techniek beurzen gehouden waar bedrijven hun producten demonstreren en er worden wedstrijden gehouden waar studenten met hun ontwikkelde product de beste van Nederland willen worden. Je kunt hierbij denken aan het ontwikkelen van een robot of een elektrische auto die deel moet nemen aan een race met andere elektrische auto’s.

Heb je de opleiding al afgerond en ben je op zoek naar een baan? Dan zit je in de techniek goed. Dit in tegenstelling tot vele andere sectoren in Nederland. Of je nou op zoek bent naar een baan als engineer of je bent op zoek naar vacatures elektrotechniek de juiste baan vinden moet normaal gesproken wel lukken. Elektrotechniek is bijvoorbeeld een richting waar je heel veel kanten op kunt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan functies als projectleider, calculator, software engineer of als elektrotechnisch monteur en dit allemaal op verschillende niveaus. MBO, HBO en WO afgestudeerden zijn allen werkzaam in de elektrotechnische branche. Dit maakt deze branche ook zo veelzijdig en interessant.

 

Welke richting je nou precies kiest hangt sterk van jezelf af. Vind je het bijvoorbeeld geen probleem om de hele dag achter de computer te zitten? Dan is software engineer misschien wel wat voor jou. Wil je liever iets meer met je handen doen en contact met andere mensen hebben? Dan is de functie van projectleider misschien wel voor jou weggelegd. Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat er van je verwacht wordt dat je waarschijnlijk veel moet reizen. De meeste bedrijven hebben projecten door heel Nederland en van jou wordt in deze functie verwacht dat je af en toe ook de bouwplaats bezoekt om alles in goede banen te begeleiden.Over de Auteur

Ervaringsdeskundige over uiteenlopende zaken

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[245 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo