Werkkapitalfinanciering voor bedrijven - Artikel Post - Artikel Marketing

Werkkapitalfinanciering voor bedrijven

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 220 | Aantal woorden: 364 | Datum: | 0 commentaar

 

Werkkapitaal wordt gebruikt in de dagelijkse gang van zaken in een bedrijf. Het werkkapitaal is het verschil tussen vlottende activa minus de vlottende pasiva. Het werkkapitaal laat zien hoe efficient is en of het bedrijf financieel stabiel is om op de korte termijn. De werkkapitaal ration is de vlottende activa gedeeld door de vlottende passiva en geeft een indicatie genoeg cashflow heeft om korte termijn schulden en kosten te kunnen betalen.

Het belang van werkkapitaal
Werkkapitaal is een dagelijkse noodzaak voor een bedrijf, omdat het naodig is om op dagelijkse basis routine betalingen te kunnen doen, om onverwachte kosten te voldoen en om materialen te kunnen open voor de productie van goederen. Werkkapitaal is een concept dat makkelijk te begrijpen is, omdat het vergelijkbaar is met de kosten van levene ksonderhoud in een persoonlijk sfeer. Mensen moeten geld hebben om de vaste lasten te kunnen betalen, om de dagelijkse booschappen te kunnen doen en moeten wat extra cash op de rekening hebben om bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine te kunnen kopen als deze kapot gaat. Werkkapitaal maakt inzichtelijk hoe gezond een bedrijf is en is een reflectie van de resultaten van de activiteiten van een onderneming, zoals debiteurenbeheer, voorraadbeheer en betalingen aan crediteuren.

Werkkapitaalfinanciering

Een bedrijf dan behoefte heeft aan werkkapitaal om bijvoorbeeld crediteuren sneller te betalen en zo kortingen te kunnen bedingen, kan veel profijt hebben bij werkkapitaalfinanciering. Bij werkkapitaalfinanciering verpand een bedrijf zijn debiteuren en/of voorraden aan een bank of financieringsmaarschappij als zekerheid voor de lening. Dit is ook een goed concept als bedrijven niet in staat zijn om groei te kunnen realiseren. Vooral startende bedrijven die niet in voldoende mate over genoeg werkkapitaal beschikken, kunnen gebruik maken van deze vorm van financieren.

 

 

Over de Auteur

http://werkkapitaalblog.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo