FB pix Wie bepaalde nu de waarde van een woning? - Artikelpost

Wie bepaalde nu de waarde van een woning?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1646 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

De eerste gedachte die bij de meeste mensen opkomt is; “Dat doet toch de makelaar?”. In feite klopt dat wel. De makelaar heeft voordat hij uw woning gaat opnemen het huidige aanbod bekeken, de verkopen die in het verleden in uw buurt plaatsvonden geïnventariseerd en zal nu de staat van uw woning gaan bekijken. Daarmee wordt de waarde van uw woning bepaald. Toch?...

Fout,.. de waarde van uw woning wordt bepaald door vraag en aanbod. Eerlijk gezegd,.. op dit moment zelfs alleen door de vraag. Woningwaardes stijgen en dalen op de zelfde wijze als aandelen op de beurs. Als er veel vraag is en weinig aanbod, stijgt de waarde. Als er veel aanbod is en weinig vraag daalt de waarde. Het enige verschil is dat in de woningmarkt het aanbod niet homogeen is. Dat wil zeggen, twee identieke woningen, zeg rijtjeshuizen, kunnen geheel verschillend van waarde zijn door feitelijk kleine verschillen in de afwerking.

Doordat er veel keuze is voor woningzoekers zullen ze veel verschillende woningen gaan bekijken alvorens een keuze te maken. Als de keuze gemaakt is en een bod wordt uitgebracht zal het ruime aanbod als argument worden aangevoerd voor een matige bieding. De situatie van de verkoper bepaald dan of er reden is voor onderhandeling of zelfs overeenstemming.

De keuze van de koper bij de aankoop van een woning lijkt op dit moment gedreven te worden door een veel voor weinig gedachte. Een zo compleet mogelijk huis voor een zo redelijk mogelijke prijs. Dit beeld komt overeen met de verkoopstatistieken. Goed afgewerkte huizen, gemoderniseerde woningen van oudere bouwjaren en relatief jonge woningen worden duidelijk sneller verkocht dan woningen waar veel werk in zit of waar zwaar verbouwd moet worden. Het prijsverschil tussen deze twee categorieën wordt steeds groter.

Mocht u op het punt staan een woning te willen verkopen is het dus zaak om een goede overweging te maken. Investeer ik in een aantal zaken die als achterstallig zouden kunnen worden aangemerkt? Vervang ik de ketel door een nieuw energiezuinig exemplaar?. Vaak zijn optische verbeteringen zoals schilderen of het vervangen van aangetaste houtdelen de meest rendabele investeringen.
Heeft u een woning die geheel gerenoveerd moet worden kunt u dit beter aan professionele partijen overlaten. De kosten van het inhuren van vaklieden voor echt grote klussen zal niet opwegen tegen de waardevermeerdering.

Over de Auteur

Marcus is webmaster van diverse websites in zowel vastgoed als financiele en vrijetijds onderwerpen.

 

O.a.:

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo