Winkeliersvereniging opzetten - Artikel Post - Artikel Marketing

Winkeliersvereniging opzetten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 225 | Aantal woorden: 697 | Datum: | 0 commentaar

Nu steeds meer mensen hun producten online in webshops kopen en daarmee de leegstand in winkelgebieden toeneemt, is het van ongekend belang dat de bestaande winkeliers hun krachten bundelen. Samen sta je sterk, dus is het hoog tijd dat je samen optrekt in strijdt tegen de dalende omzetcijfers. Een handige en onmisbare troef om jullie als winkeliers samen te verenigen is de winkeliersvereniging. Door een georganiseerde vereniging heb je meer rechten en inspraak mogelijkheden bij bijvoorbeeld de gemeente. Hoe je een winkeliersvereniging op kunt zetten, lees je hieronder.

Stappen winkeliersvereniging oprichten

Er zijn zeven eenvoudige stappen te doorlopen om samen met jouw mede winkeliers een goed werkende winkeliersvereniging op te richten.

1.       Doelgroep bepalen

Het is van belang om de grenzen van het winkelgebied aan te geven. Dit kan bijvoorbeeld door middel van straten benoemen. Dit maakt dat winkels uit een andere dorpskern of aan de andere kant van de stad geen deel uit zullen maken van de vereniging. Hierin kan je ook kiezen wie er zich mogen aansluiten, zoals enkel gevestigde ondernemers of ook starters. En of etenszaken ook onderdeel mogen zijn.

2.       Doelstellingen neerzetten

Wat wil je met de vereniging bereiken? Dat zijn de doelstellingen die je maakt. Wil je bijvoorbeeld vooral netwerken, gezamenlijk profiteren van voordelen of juist de actief zaken oppakken? Bepaal dit van tevoren. Dit schept de juiste verwachtingen bij iedereen.

3.       Het kiezen van een organisatievorm

Over het algemeen wordt er gekozen voor een vereniging als rechtsvorm. Dit moet bij een notaris worden vastgelegd. Ook samenstelling van het bestuur, de frequentie van ledenvergadering, taakverdelingen en administratieverdeling moet vastgelegd zijn.

 

4.       Ledenwerving

Als alles vast is gelegd, kan je actief aan de slag met de ledenwerving. Wie je allemaal gaat uitnodigen spreek je samen af. Met de leden communiceert je het verenigingsbeleid, de manier van communiceren en start je een ondernemingsfonds voor de financiering. Je kan nu met elkaar aan de slag.

 

HISA winkeliersverenging

Het oprichten van een winkeliersvereniging lijkt eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat veel ondernemingen toch tegen problemen oplopen. Een onafhankelijke en ervaren partij voor het oprichten van een winkeliersvereniging is HISA.Over de Auteur

Mijn naam is Gerard Kempers. Artikelen schrijven over interessante organisaties en mensen of bedrijven hiermee helpen is een waarlijke passie voor mij. Ik hoop dus ook aan jou hiermee een bijdrage geleverd te hebben!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[245 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo