zorgverzekering 2016 minder duur dan verwacht - Artikelpost

zorgverzekering 2016 minder duur dan verwacht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 329 | Aantal woorden: 680 | Datum: | 0 commentaar

De premie van de zorgverzekering 2016 zal minder hard stijgen dan dat eerder door het kabinet op Prinsjesdag werd verwacht.

Het kabinet maakte onlangs op Prinsjesdag bekend dat de zorgverzekering 2016 met gemiddeld 84 euro per jaar zou gaan stijgen. Dit komt neer op een premiestijging van 7 euro per maand. De redenen voor de stijging moeten worden gezocht in de jaarlijkse correctie van de premie door inflatie, de toename van de zorgkosten als gevolg van de als maar toenemende vergrijzing van de Nederlandse bevolking en het feit dat er steeds meer erg dure medicijnen worden toegevoegd aan het basispakket. Het basispakket is de de inhoud van de basisverzekering. Ofwel welke behandelingen, medicijnen en medische hulpmiddelen worden er vergoed door de basisverzekering. Een andere belangrijke reden waarom de premie van de basisverzekering 2016 zal gaan stijgen komt door het overhevelen van wijkverpleging van de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) naar de basisverzekering (het basispakket). Tot voorkort werden te kosten betaald door de gemeenten van uit de AWBZ, maar vanaf 2015 betaald de zorgverzekeraar de kosten van wijkverpleging.

Zorgverzekeraars DSW heeft als eerste dit jaar haar zorgverzekeringspremie 2016 bekend gemaakt. De zorgverzekeraar zal in 2016 de premie laten stijgen met 3,95 euro. Dit is de helft minder dan het Kabinet in overleg met het Ministerie van Volksgezondheid hebben voorspeld. De reden dat DSW de premie van de zorgverzekering slechts beperkt verhoogd komt door het feit dat de zorgverzekeraar bereid is om in eerder opgebouwde reserves in te zetten, zodat niet alle verhoogde zorgkosten ten opzichte van 2015 hoeven te worden door berekend aan de verzekerde.

Het eigen risico 2016

Iedere zorgverzekering kent een wettelijk verplicht eigen risico. Het eigen risico op de zorgverzekering bedroeg in 2015 375 euro. Het zorgverzekering eigen risico 2016 zal slechts een verhoging van 10 euro krijgen. Het eigen risico op de basisverzekering 2016 zal hiermee uit komen op 385 euro per kalenderjaar.

 

Meer over  het eigen risico op de zorgverzekering kun je lezen op de website van de overheid.Over de Auteur

De redactie van Zorgverzekeringen2016.nl publiceert dagelijks op haar website nieuws over de zorgverzekering 2016, nieuwe ontwikkelingen over de inhoud van de basisverzekering (welke vergoedingen worden geschrapt en welke behandelingen en medicijnen worden toegevoegd en nieuws van zorgverzekeraars. Vanaf media November alle zorgverzekeringspremies en polisvoorwaarden bekend zijn helpen wij u met het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo