FB pix 10 geheimen voor een jonge, mooie huid - Artikelpost

10 geheimen voor een jonge, mooie huid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2584 | Aantal woorden: 1055 | Datum: | 0 commentaar

Een stralende, jonge huid waardoor u er jaren jonger uitziet, is een kwestie van de juiste verzorging van de buitenkant en de binnenkant. Hier volgen 10 tips waarmee u er jaren jonger uit kunt zien.

1. Gebruik een anti-aging rimpel crème die echt werkt. Ga niet klakkeloos af op de grote reclamecampagnes van de bekende merken, maar verdiep u in welke ingrediënten nu echt effectief zijn en welke ingrediënten nutteloos of zelfs schadelijk zijn. Klik hier voor anti aging rimpel crèmes die bewezen effectief zijn!

2. Gebruik huidverzorging die vrij is van SLS (sodium laureth sulfaat). Het vermijden van SLS zal resulteren in een zachtere, gezondere en jonger uitziende huid. SLS en aanverwante producten zoals PEG-4 en PEG-5 kunnen leiden tot irritatie van de huid en droogheid van het gezicht, aangezien deze stoffen feitelijk giftig zijn.

3. Train uzelf fit door regelmatig aan lichaamsbeweging te doen. Beweging is de sleutel tot je jonger voelen en er jonger uit te zien. Het verbetert de bloedsomloop in uw hele lichaam, dus ook naar uw huid. Sporten verbetert de verhouding tussen spieren en vet en verbetert uw houding, waardoor u jonger overkomt.

4. Wees matig met suiker en simpele koolhydraten (met een hoge glycemische index). Suiker en andere simpele koolhydraten laten uw bloedsuikerspiegel te snel en teveel stijgen. Iedere keer dat uw bloedsuikerspiegel snel stijgt, produceert uw lichaam automatisch cortisol (een stresshormoon), die de soepelheid van uw huid aantast.

Een ander gevolg is dat het collageen dat de huid stevigheid geeft, broos wordt en beschadigd raakt, wat resulteert in versnelde rimpelvorming. Bovendien verhogen simpele koolhydraten de schade die vrije radicalen aan uw huid kunnen aanrichten. Eet in plaats van suikers juist vooral vezelrijke voeding om de insulinerespons te temperen. 

5. Eet in plaats van bewerkte voedingsmiddelen – die giftig zijn voor uw lichaam en dus ook uw huid sneller laten verouderen – meer groenten en fruit. Ze zijn rijk zijn aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Deze voedingsstoffen helpen stress te verminderen, vertragen veroudering en verbeteren uw immuunsysteem.

Voorbeelden van fruit en groenten die rijk zijn aan antioxidanten zijn bosbessen, tomaten, wortelen en broccoli. Sinaasappels en grapefruits zijn goede bronnen van vitamine C. Magnesium, een mineraal dat stress bestrijdt, is aanwezig in volkoren producten (havermout, zilvervliesrijst, volkoren meel, gekiemde granen, volkoren pasta, en volkorenbrood), bieten, en rozijnen. Bananen en avocado’s zitten vol kalium, een mineraal waarvan bekend is dat het de huid glad en soepel houdt. Yoghurt helpt ook de bloeddruk verlagen, wat weer een gunstige invloed heeft op de huid.

6. Verrijk uw dieet met (groene) superfoods die bekend staan om hun anti-aging effecten. Denk hierbij aan gerstegras en tarwegras, spirulina en chlorella, maar ook aan gojibessen, hennepzaad en kurkuma. Door deze superfoods toe te voegen aan fruit, ijsblokjes en water, maakt u met uw blender elke dag een supergezonde smoothie waarvoor uw huid u dankbaar zal zijn.

Deze smoothies zijn sowieso een heerlijk en een verfrissend begin van de dag, en zullen u helpen om uw huid en lichaam jong te houden.

7. Doe een of twee keer per jaar een grondige detox of ontslakkingskuur. 

Gifstoffen ofwel toxines veroorzaken vrije radicalen en deze beschadigen uw lichaamscellen, inclusief uw huidcellen. We staan dagelijks bloot aan duizenden giftige stoffen in onze voeding en onze omgeving. Gifstoffen hopen zich op in uw weefsels (inclusief uw huid!). Deze giftige accumulatie is een belasting voor de cellen en leiden tot vroegtijdige veroudering.

Giftige stoffen zitten uiteraard in sigarettenrook, alcohol en medicijnen, maar ook in bewerkte voedingsmiddelen en in de lucht (luchtvervuiling door uitlaatgassen e.d.). Maak een checklist van uw levensstijl en stel eerlijk vast aan welke toxines u zichzelf dagelijks blootstelt.

8. Zorg voor voldoende inname van omega-3 vetzuren. Deze zitten in vette vissoorten. Idealiter zou u drie keer per week omega-3 rijke vis (zalm, sardines) moeten eten. Houdt u niet van vis? Dan kunt omega-3 als supplement gebruiken. De aanbevolen dosering zoals vermeld op de pot is echter doorgaans te laag.  lijnzaadolie, het alternatief als je vegetarisch.

9. Zorg voor genoeg slaap. Voldoende rust en slaap zijn belangrijk om er uitgerust en jonger uit te zien. Wanneer u slaapt, herstellen uw lichaamscellen, dus ook uw huidcellen. Beschouw slaap daarom ook als een grote schoonheidsbehandeling voor uw huid. Zorg voor een regelmatig slaappatroon, d.w.z. elke dag om ongeveer dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan.

10. Drink voldoende water. Het lijkt een dooddoener, maar uw lichaam bestaat voor 70% uit water en u verliest 2 1/2 liter water per dag. Dit komt overeen met ongeveer 10 glazen water. U moet uw huid dus niet alleen van buiten hydrateren door dagelijks een goede anti rimpel crème te gebruiken, maar ook door voldoende water te drinken. Water is trouwens veel beter dan koolzuurhoudende frisdranken omdat die extreem zuurvormend zijn. Door ons westerse consumptiepatroon hebben de meeste mensen een verstoorde zuur/basebalans, wat een negatieve invloed op de algehele gezondheid, maar ook op de huid heeft.

Nu u de top tien manieren weet om er tot tien jaar jonger uit te zien, is het tijd om actie te ondernemen. Dit geldt zowel voor vrouwen als mannen! 

Begin met een anti aging rimpel crème die werkt, en combineer dit met de tips voor een anti-aging dieet en levensstijl die wonderen zullen doen voor uw huid.



Over de Auteur

Paula Piket is schoondheidsspecialiste en deelt haar kennis graag via blogs en artikelen. Ze houdt een blog bij over huidverzorging en anti rimpel cremes op http://anti-rimpelcreme.blogspot.com/

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo