FB pix 2 tips tegen altijd moe zijn - Artikelpost

2 tips tegen altijd moe zijn

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1510 | Aantal woorden: 547 | Datum: | 0 commentaar

Herken jij deze gedachte? “Ik ben altijd moe...” Dat is erg vervelend, want er zijn vast momenten dat jij je door de dag heen moet slepen. Dat je smacht naar je bed. Maar je nog zoveel te doen hebt.

In dit artikel vertel ik jou twee tips die daarbij kunnen helpen. Tips om jou moe zijn te verminderen, tips waarvan jij meer energie krijgt.

Je voedingspatroon

Hoe je eet en wat je eet is erg belangrijk voor je energie niveau. Hier zijn een paar tips hoe jij met je voeding voor meer energie zorgt en je fitter voelt.

Maak geen gebruik van sneller suikers. Als je moe bent is het logisch dat je voor een kick wilt gaan, maar dit helpt niet. Wat slimmer is, is als je om de 1,5 uur iets eet, bijvoorbeeld een boterham of wat fruit. Hierdoor blijft je lichaam op een zelfde energie level. Als jij bijvoorbeeld om de 3 uur eet. Dan krijg je na 2 - 2,5 uur een gevoel van moe zijn. Vervolgens krijg je weer energie binnen om dan net voor je volgende maaltijd energie te kort te komen.

Spreiding helpt dit tegen gaan. Natuurlijk kan je niet je om de 1,5 uur de zelfde hoeveelheid eten wat je normaal om de 3 uur eet. Dan kom je aan. Maak daarnaast gebruik van langzame koolhydraten (dus geen snelle suikers) en eiwitten.

Endorfine en stress

Endorfines zijn neurotransmitters in onze hersenen die verantwoordelijk zijn voor ons gevoel van geluk en welzijn. Net als stress zorgt het voor een bepaalde gemoedstoestand van ons lichaam en geest. Bij het vrijkomen van deze stof zal er een moment van geluk en blijheid ontstaan.

Endorfine kom op verschillende manieren vrij, bijvoorbeeld bij sporten zoals (hardlopen, the runners high) Ook verliefdheid en dingen waar je enorm van kunt genieten zorgen er voor dat je endorfines vrijkomen. Bij mij zelf kunnen bepaalde muziek nummers voor een moment van ‘geluk en energie’ zorgen. Hier maak ik soms dan ook gebruik van als ik me duf voel en iets moet doen.

Zoals endorfines op een positieve manier je lichaam beïnvloeden, zo doet stress dat op een negatieve manier. Probeer stress dan ook zoveel mogelijk te vermijden, maak je niet druk om kleine dingen probeer het te relativeren.

Mocht je echt ergens over piekeren, geef jezelf 5 of 10 minuten om “helemaal los te gaan”. Maar laat het daarna ook helemaal afgelopen zijn en zet het van je af. Anders kost het te veel energie.

Voor meer tips tegen oververmoeidheid bezoek de site Oververmoeidheid.org voor meer informatie.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Mamamorfose
Mamamorfose

€ 24,99
Toon product

We zijn allemaal wel eens moe
We zijn allemaal wel eens moe

€ 22,99
Toon product

De wonderlijke broertjes Pim en Pietje
De wonderlijke broertjes Pim en Pietje

€ 19,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo