2 tips tegen altijd moe zijn
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: interessant1 | Via Artikel Post
Gezien: 1549 |
Aantal woorden: 547 |
Datum: Wed, 3 Oct 2012 |
0 commentaar
Herken jij deze gedachte? “Ik ben altijd moe...” Dat is erg vervelend, want er zijn vast momenten dat jij je door de dag heen moet slepen. Dat je smacht naar je bed. Maar je nog zoveel te doen hebt.
In dit artikel vertel ik jou twee tips die daarbij kunnen helpen. Tips om jou moe zijn te verminderen, tips waarvan jij meer energie krijgt.
Je voedingspatroon
Hoe je eet en wat je eet is erg belangrijk voor je energie niveau. Hier zijn een paar tips hoe jij met je voeding voor meer energie zorgt en je fitter voelt.
Maak geen gebruik van sneller suikers. Als je moe bent is het logisch dat je voor een kick wilt gaan, maar dit helpt niet. Wat slimmer is, is als je om de 1,5 uur iets eet, bijvoorbeeld een boterham of wat fruit. Hierdoor blijft je lichaam op een zelfde energie level. Als jij bijvoorbeeld om de 3 uur eet. Dan krijg je na 2 - 2,5 uur een gevoel van moe zijn. Vervolgens krijg je weer energie binnen om dan net voor je volgende maaltijd energie te kort te komen.
Spreiding helpt dit tegen gaan. Natuurlijk kan je niet je om de 1,5 uur de zelfde hoeveelheid eten wat je normaal om de 3 uur eet. Dan kom je aan. Maak daarnaast gebruik van langzame koolhydraten (dus geen snelle suikers) en eiwitten.
Endorfine en stress
Endorfines zijn neurotransmitters in onze hersenen die verantwoordelijk zijn voor ons gevoel van geluk en welzijn. Net als stress zorgt het voor een bepaalde gemoedstoestand van ons lichaam en geest. Bij het vrijkomen van deze stof zal er een moment van geluk en blijheid ontstaan.
Endorfine kom op verschillende manieren vrij, bijvoorbeeld bij sporten zoals (hardlopen, the runners high) Ook verliefdheid en dingen waar je enorm van kunt genieten zorgen er voor dat je endorfines vrijkomen. Bij mij zelf kunnen bepaalde muziek nummers voor een moment van ‘geluk en energie’ zorgen. Hier maak ik soms dan ook gebruik van als ik me duf voel en iets moet doen.
Zoals endorfines op een positieve manier je lichaam beïnvloeden, zo doet stress dat op een negatieve manier. Probeer stress dan ook zoveel mogelijk te vermijden, maak je niet druk om kleine dingen probeer het te relativeren.
Mocht je echt ergens over piekeren, geef jezelf 5 of 10 minuten om “helemaal los te gaan”. Maar laat het daarna ook helemaal afgelopen zijn en zet het van je af. Anders kost het te veel energie.
Voor meer tips tegen oververmoeidheid bezoek de site Oververmoeidheid.org voor meer informatie.
Over de Auteur
-
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen