3 belangrijke vragen over incontinentie
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: Niels78 | Via Artikel Post
Gezien: 385 |
Aantal woorden: 704 |
Datum: Thu, 23 Jan 2020 |
0 commentaar
Heb je last van incontinentie? In welke situatie je ook verkeerd; incontinentie is nooit een pretje! Het is daarom zaak om je goed in te lezen over hoe je incontinentie het beste kan behandelen. In dit artikel lees je 3 belangrijke vragen over incontinentie. Op websites als Depend en 123drogesterij vind je meer informatie over incontinentie.
Hoe kan je incontinentie voorkomen?
Als je last hebt van urine-continentie is het belangrijk dat je op tijd naar de wc gaat zodra je een beetje aandrang voelt. Neem tijdens het plassen rustig de tijd om de hele blaas te laten legen. Verder is het belangrijk om voldoende te drinken. Drink op een dag tussen anderhalf en twee liter per dag.
Ook is het verstandig om je voedingspatroon iets aan te passen. Vermijd alcoholische dranken en koffie. Sla bij voorkeur ook voedingsmiddelen over met tomaten of kruiden erin verwerkt.
Maar wat moet je dan wel eten en drinken? Drink met name veel water. Zo blijft je lichaam op een gezonde wijze gehydrateerd. Te weinig zorgt er voor dat de urine erg geconcentreerd wordt, waardoor de kans op blaasirritatie groot is. Verder is het verstandig om bananen te eten. In bananen zit namelijk magnesium, waardoor je spieren beter gaan functioneren. Magnesium in de bananen zorgt er voor dat je blaas ontspannen blijft tijdens het plassen. Zo wordt je blaas volledig geleegd. Magnesium zit naast bananen ook in noten en peulvruchten.
Wat kan je tegen incontinentie doen?
Verder is het aan te raden om te sporten. Een gewichtsverlies van vijf tot tien kilo helpt om de druk op je blaas te vermijden. Hierdoor worden ook de spieren in de buurt van je blaas een stuk ontspanner, waardoor de kans op urineverlies een stuk kleiner wordt!
Tijdens het sporten is het verstandig om bekkenbodemoefeningen doen. Hieronder vind je een aantal oefeningen om je bekkenbodem te trainen:
· Ga met je knieën in een hoek van negentig graden gehoekt zitten. Steun met je armen de grond en laat je hoofd op je armen rusten.
· Zit op de grond en hou je knieën opgetrokken. De handen houd je naast je en je knieën gekruist. Druk tijdens het uitademen je knieën tegen elkaar en probeer met je bovenbenen hier weerstand tegen te bieden.
Waar moet je op letten bij het kopen van incontinentiemateriaal?
Controleer allereerst of de website betrouwbaar is. Dit controleer je door te kijken welke keurmerken de webshop heeft. Zo heb je bijvoorbeeld de keurmerken ‘Webshop Keurmerk’ en ‘Thuiswinkel Waarborg’. Zo ben je goed verzekerd bij je bestelling mocht hier problemen mee zijn.
Weet je niet goed welke incontinentiemateriaal je moet nemen? Op websites als Depend en Gezondheidsnet lees je wat je het beste tegen incontinentie kan doen. De meeste vragen kan je letterlijk in Google intikken, waardoor de antwoorden op de meeste vragen wel weet.
Controleer tot slot altijd hoeveel vocht het materiaal kan opvangen. Inlegkruisjes bijvoorbeeld bevat absorberende materialen. Gebruik eerder speciale inleggers. Heb je vocht verloren? In dat geval is het raadzaam om je huis met water en zeep te reinigen. Zo voorkom je veel hinder!
Over de Auteur
Maartje van SEO-ondersteuning onderzoekt en schrijft over belangrijke onderwerpen waar veel vraag naar is.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen