3 redenen om al vroeg over de dood te praten - Artikelpost

3 redenen om al vroeg over de dood te praten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 250 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

De dood is iets ongrijpbaars. Voor de één is het een lange weg. Bijvoorbeeld door ziekte of ouderdom. Voor de ander komt het compleet uit de lucht vallen. Maar één ding is zeker: jij en iedereen om je heen krijgt er een keer mee te maken. Het is daarom verstandig om al vroeg in het leven over jouw overlijden te praten. In deze blog vertellen wij waarom.

1. Een uitvaart zoals jij dat wilt

Bam! Zomaar uit het leven gegrepen. Het gebeurt helaas vaker dan je denkt. Wanneer je in zo’n geval geen wensen voor jouw uitvaart hebt genoteerd, ontneem jij jezelf een persoonlijk afscheid. Je moet dan vertrouwen op de beslissingen van jouw nabestaanden. Waar wordt de dienst bijvoorbeeld gehouden? Welke muziek wordt er gespeeld? En worden jouw diepste wensen vervuld? Er is maar één persoon die precies weet wat jij wilt. En dat ben jij!

2. Voorkom moeilijke keuzes voor nabestaanden

Rouw is een heftige emotie. Zeker in de eerste uren na het overlijden van een geliefde. Desondanks wordt de directe familie vrijwel meteen gedwongen om in gesprek te gaan met de uitvaartverzorgers. Een emotioneel gesprek, waarin vaak moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Helemaal niet nodig, want hier kun jij jouw geliefden tegen beschermen. Door de wensen van tevoren vast te leggen.

3. Voorkom onverwachte kosten

De kosten van een uitvaart. Ruim de helft van alle Nederlanders schatten deze veel te laag in. Hierdoor worden nabestaanden veelal gedwongen om (een deel van) de dienst zelf te betalen. Wil je deze ongelukkige situatie voorkomen? Bekijk dan van tevoren wat jouw wensen zijn en met welke kosten deze gepaard gaan. Sluit vervolgens een verzekering af die daarbij past. Zo weet je zeker dat jouw geliefden voldoende budget krijgen voor een mooie uitvaart.

De dood is onlosmakelijk met het leven verbonden. Toch praten wij er met z’n allen veel te weinig over. Zonde, want meer dan 50% van de Nederlanders vertelt hun nabije familie niet wat hun wensen voor hun uitvaart zijn. Voorkom problemen en leg jouw wensen vandaag nog vast!Over de Auteur

Ervaren uitvaartverzorger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo