FB pix 3 stappen naar vitaliteit - Artikelpost

3 stappen naar vitaliteit

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 273 | Aantal woorden: 542 | Datum: | 0 commentaar

Vitaliteit, niet voor niks een veel besproken onderwerp de laatste jaren. Niet alleen is het onderwerp meer bespreekbaar geworden in de loop der jaren, ook zijn we onszelf er van bewust van geworden dat we dienen te waken voor onze eigen vitaliteit. Zo kampen steeds meer mensen met burn out klachten doordat zij een lange tijd aan zichzelf voorbij zijn gelopen. Door altijd maar door te gaan en nooit even tijd van bezinning te nemen overkomt dit steeds meer mensen. Een grote oorzaak hiervan is dat we nooit echt ''even uit kunnen staan''. Er wordt van alles van ons verwacht: werk, het gezin, sport, vrienden, hobbys noem het maar op. 

We hebben vaak het idee voldoende aan onze vitaliteit te denken, echter valt dit in de praktijk vaan tegen. Ga maar eens voor jezelf na, wanneer ben je hier nou echt bewust mee bezig? Wanneer ga je echt bewust eens iets doen waar je energie van krijgt in plaats van dat het je energie kost? 

Door bewust om te gaan met vitaliteit kan je de zelfregie pakken over je leven. De bewustwording rondom dit thema is al een grote stap in de goede richting! 

Wat geeft jou energie? 

Ga eens voor jezelf na, wat geeft jou enorm veel energie? Dit kunnen al hele kleine dingen zijn die jou voldoening geven op dagelijkse basis. Maar dit kan bijvoorbeeld ook het rondje fietsen zijn met je vriendengroep op de zondag. Wees er van bewust wat jou energie geeft en probeer hier altijd tijd voor vrij te maken. Hierdoor heb je een ware energie boost voor wanneer je dingen moet gaan doen die jou energie kosten. 

Ben je bewust van wat je allemaal hebt

Er wordt wel eens gezegd ''tel je zegeningen''. Dit is een veel waardevollere uitspraak dan dat je je misschien zelf beseft. Ga voor jezelf eens na wat je allemaal hebt bereikt, waar je vrolijk van wordt of een herinnering die jou warme gevoelens geeft. Door hier regelmatig bij stil te staan en dit te koesteren ben je al bezig met een bepaalde vorm van mindfulness. 

Mindfulness

Jawel, daar is die dan: mindfulness. Een term die door vele mensen snel wordt afgedaan als: te zweverig. Dit is zonde want mindfulness kan enorm helpen en hoeft niet meteen een yoga sessie van een uur te zijn. Mindfulness kan al door kleine acties worden bereikt. Neem bijvoorbeeld tijdens de lunch eens een moment voor jezelf, ga een rondje lopen en sta eens stil bij hoe de ochtend was. Wat ging er goed? Wat kon er beter? En wat wil je die middag echt nog bereiken. Door stil te staan bij hoe je dingen ervaart kan je hier voor jezelf op inspelen. 

 Over de Auteur

Vitaliteitsreizen.nl is een aanbieder van coaching programmas die plaatsvinden (hoe kan het ook anders) op reis. Door echt even helemaal weg te zijn uit de dagelijkse sleur komen de deelnemers vaak tot inzichten die ze niet voor mogelijk hadden gehouden voor hun deelname. Doordat je echt even bewust de tijd voor jezelf neemt is er alle ruimte om tot nieuwe inzichten te komen en doelen te stellen. 

Zelfregie pakken over je eigen leven, dat is ons doel. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo