FB pix 3 tips om je gebit te verzorgen - Artikelpost

3 tips om je gebit te verzorgen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 341 | Aantal woorden: 1244 | Datum: | 0 commentaar

Het is natuurlijk van wereldbelang om je tanden goed te verzorgen. Het wordt dan ook gezien als visitekaartje voor elk persoon. 
De meeste mensen vinden het enorm belangrijk om een mooi en verzorgt gebit te hebben. Toch weten mensen niet of ze hun gebit wel helemaal goed verzorgen. Moet je nou elke dag flossen of om de dag? Zijn tandenstokers nou wel of niet goed? Een normale of een elektrische tandenborstel? Veel mensen weten ongeveer wel wat wel en niet goed is. Maar toch zijn ze er niet helemaal zeker over. Vandaar deze tips om je gebit te verzorgen.


Tip 1: gebruik tandenstokers of tandenragers.

Naast dat je je tanden twee keer daags moet poetsen, is het noodzakelijk om om de dag tandenstokers of tandenragers te gebruiken. Dit is iets wat veel mensen uit gemak vergeten. Ze vinden het wel prima om alleen hun tanden te poetsen maar komen er bij de tandarts dan toch achter dat ze meer tandsteen hebben dan dat ze zouden willen. 


Tandenragers zorgen ervoor dat overgebleven etensresten niet tussen je tanden blijven zitten. Toch adviseren de meeste tandartsen om flosdraad te gebruiken. Dit zou op lange termijn minder schade aanbrengen aan je gebit om tandenstokers micro splinters bevatten. Dit is dus niet goed voor je tanden. 


Het gebruik van tandenstokers en tandenragers draagt bij aan een een frissere adem en een algeheel hygiënischer gebit. Vandaar dat we adviseren om dit om de dag te doen. 


Tip 2: Gebruik een elektrische tandenborstel

We weten inmiddels niet meer hoe vaak we dit nog moeten zeggen: gebruik alsjeblieft een elektrische tandenborstel! Het is wetenschappelijk aangetoond dat elektrisch poetsen je gebit veel schoner houdt dan met een normale tandenborstel.


Er is een enorm aanbod van elektrische tandenborstels: je hebt ze van groot tot klein met allerlei verschillende opties. Probeer er een te vinden met het juiste aantal trillingen per seconden. Wat voor jouw gebit het juiste aantal trillingen per minuut zijn moet je vragen aan je tandarts. Deze weet precies welke tandenborstel het beste past bij jou!

Tip 3: Ga naar een mondhygienist

 

Veel mensen vinden het al voldoende om alleen naar de tandarts te gaan. Hoewel dit prima is, adviseren we om tussen de tandartscontroles ook naar een mondhygiënist te gaan. Een mondhygiënist kan hardnekkig tandplak verwijderen voordat het verandert in tandsteen. Dit zorgt ervoor dat de conditie van het tandvlees optimaal is. 


Er zijn enorm veel mondhygiënisten in Nederland. Je kan op internet kijken naar eentje bij jou in de buurt of je kan aan je tandarts vragen welke mondhygiënist hij adviseert.

 

Natuurlijke producten

Tot slot adviseren we om zo veel mogelijke natuurlijke dingen te eten. Natuurlijke producten zijn een minder grote bedreiging voor je gebit. Vermijd dingen als frisdrank en fastfood. Dit zijn de boosdoeners bij de meeste mensen met gaatjes of tandvleesproblemen. 

Als je de bovenstaande tips gebruikt weet je zeker dat je langer kan genieten van je gebit. Iets wat ieder weldenkend mens probeert na te streven.Over de Auteur

Een auteur die het leuk vindt om over verschillende onderwerpen te schrijven. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo