3 tips voor hoogsensitieve personen - Artikelpost

3 tips voor hoogsensitieve personen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 123 | Aantal woorden: 382 | Datum: | 0 commentaar

Hoogsensitiviteit is niet altijd makkelijk om mee om te gaan. Je voelt, ziet, smaakt, ruikt en hoort alles zoveel intenser. Dat kan leiden tot overprikkeling, waardoor je allerlei psychische en fysieke klachten krijgt. Maar hoogsensitiviteit kan ook positief zijn, als je ermee leert omgaan. We geven je tips!

Accepteer jezelf

Als je hoogsensitief bent, dan is het belangrijk dat je dit leert accepteren. Acceptatie is niet makkelijk, maar er zijn een aantal dingen die je hiermee kunnen helpen. Zo kan het nuttig zijn om zoveel mogelijk informatie in te winnen over hoogsensitiviteit. Lees boeken, blogs of laat je begeleiden door een HSP-coach, die weet precies hou hij je hierin moet ondersteunen. Het kan ook helpen om opzoek te gaan naar andere hoogsensitieve personen. Je weet zo wat je kan verwachten en je kan ervaringen delen, waardoor jij je niet langer alleen voelt op de wereld. Jezelf aanvaarden wilt ook zeggen dat je altijd jezelf blijft. Probeer jezelf niet aan te passen aan de normen van anderen of de maatschappij en laat je gevoelens toe.

Neem voldoende rust en vermijd te veel prikkels

 Om overprikkeling te vermijden, is het belangrijk dat je voldoende rust neemt. Neem dagelijks een ontspanmomentje waarop je niets anders doet dan tot rust komen. Maak je hoofd leeg en vergeet voor eventjes al je zorgen en emoties. Vermijd ook zoveel mogelijk de blootstelling aan teveel prikkels. Dat is niet altijd even makkelijk, maar wel noodzakelijk voor je welzijn. Als je dit niet doet, dan kan het leiden tot een burn-out.

Zorg voor een gezond routine

Het is belangrijk dat jij steeds jezelf blijft, maar hou wel rekening met je hoogsensitiviteit. Voor hoogsensitieve personen is het bijvoorbeeld niet aangeraden om nachtwerk te doen of om op onregelmatige uren te gaan slapen. Een persoon die hooggevoelig is, heeft een gezond routine nodig, dat is de beste manier om je prikkelingsniveau te bewaren.Over de Auteur

Als hobby schrijver ben ik dagelijks bezig met het schrijven van leuke en interessante artikelen, vandaag geef ik 3 tips voor hoogsensitieve personen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo