FB pix 5 hardnekkige fabels over puistjes - Artikelpost

5 hardnekkige fabels over puistjes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1430 | Aantal woorden: 564 | Datum: | 0 commentaar

Veel jongeren hebben er last van: puistjes. De vervelende rode bultjes op je huid duiken vaak op wanneer je ze écht niet kunt gebruiken. Ze lijken het goed naar hun zin te hebben op je huid, want ze blijven maar zitten… Wat kun je eraan doen? Er doen veel verhalen de ronde over het ontstaan van puistjes en hoe je er van af kunt komen. Maar pas op: veel ervan kloppen niet! In dit artikel zet ik de 5 meest hardnekkige fabels over puistjes op een rij.

Fabel 1: Puistjes kun je het beste bestrijden door ze uit te knijpen

Puistjes uitknijpen lijkt misschien een slimme manier om snel witte koppen te laten verdwijnen, maar juist uitknijpen zorgt ervoor dat je meer puistjes krijgt! Bij het uitknijpen van puistjes komt er vaak pus uit, waardoor de acne zich op de rest van je huid kan uitbreiden. Ook krijg je van het uitknijpen lelijke korstjes en later littekens op je huid.

Fabel 2: Als je puistjes hebt, mag je geen make-up gebruiken

Hoewel het verstandig is niet al te veel make-up te gebruiken op een huid met puistjes, raden we je het gebruik van make-up niet compleet af. Door make-up op waterbasis te gebruiken en deze slechts dun aan te brengen, voorkom je dat je poriën worden afgesloten. Er zijn tegenwoordig ook verschillende “minerale” cosmeticapoeders verkrijgbaar. Dit zijn producten die de huid laten ademen. Zo voorkom je dat je puistjes erger worden.

Fabel 3: Puistjes ontstaan door (vet) eten

Al jaren gaan verhalen rond dat je puistjes zou krijgen van verschillende soorten voedsel, zoals patat, noten en chocolade. Er is al vaak onderzoek gedaan naar het verband tussen vet eten puistjes, maar dit verband is nooit aangetoond. Je krijgt dus niet automatisch puistjes als je een keer vet eet. Toch is een gezond voedselpatroon wel belangrijk als je een gezonde, stralende huid wil!

Fabel 4: Doe niets aan puistjes, want ze verdwijnen vanzelf als je uit de puberteit raakt

Bij veel mensen gaan de puistjes weer weg als ze uit de puberteit raken, maar lang niet bij iedereen. Ook is het onzin om je puistjes maar gewoon te laten zitten en er niets tegen te doen, want er bestaan goede behandelingen tegen puistjes!

Fabel 5: Puistjes krijg je door slechte hygiëne

Puistjes ontstaan absoluut niet door een slechte hygiëne. Integendeel: wanneer je je huid te vaak wast met zeep, zorgt dit voor irritatie van de huid. Je huid droogt uit, waardoor de talgkliertjes nog meer talg gaan produceren. Hierdoor ontstaan puistjes. Je kunt je gezicht beter dagelijks met een milde verzorgende zeep wassen. Door op de hierboven genoemde tips te letten, ben je al een eind op weg om puistjes op je huid tegen te gaan. Wil je weten wat je nog meer kunt doen om een mooie, stralende huid te krijgen? Lees dan hier meer anti puistjes tips.Over de Auteur

Manon Peters schrijft over uiteenlopende actuele onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo