FB pix 5 Tips om Puistjes te Bestrijden - Artikelpost

5 Tips om Puistjes te Bestrijden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1394 | Aantal woorden: 576 | Datum: | 0 commentaar

Acne is een huid probleem dat miljoenen mensen wereldwijd treft. Acne ontstaat wanneer door olie en vuil de poriën verstopt raken in onze huidcellen. De blokkade zorgt ervoor dat bacteriën en vuil zich vullen in de poriën, die overgaat in een puistje of mee-eter.

Hoewel er geen genezing is bij wijze van spreken, zijn er wél bepaalde manieren om acne te bestrijden en het aantal puistjes te verminderen. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om snel van je puistjes af te zijn.

Tip # 1 - Minimaliseer stress

Geloof het of niet, stress speelt een rol in de ernst van uw acne is. Hoe hoger je stress is, hoe ernstig uw acne waarschijnlijk te worden.

Er wordt aangenomen dat stress voor schommelingen in de hormoonspiegel van het lichaam zorgt. Een hormonale disbalans is één van de oorzaken dat sommige mensen acne krijgen.

Vermijd daarom stressvolle situaties en het minimaliseren van de stress zo veel mogelijk.

Tip # 2 - Eet Foods met anti-oxidanten

Anti-oxidanten zijn stoffen die in veel vruchten die van nature bacteriën en andere huid schadelijke vrije radicalen uit het lichaam. Puistjes bestrijden met anti-oxidanten is niet erg moeilijk het zit in groene thee, frambozen, aardbeien, bosbessen, en vele andere vruchten.

Tip # 3 - Goede hygiëne

Acne wordt kan ook de oorzaak zijn door een gebrek aan hygiëne.

Elke dag je lichaam wassen met een rustige natuurlijke zeep is vaak voldoende. Wat je gezicht betreft deze kan ’s ochtends met lauw water wassen en als je make-up draagt verwijder dat voor je gaat slapen.

Als je intensief beweegt heb neem een douch. Zweet en vuil kunnen je poriën verstoppen en het aantrekken van kleding na het zweten. Helpt de acne om zich te ontwikkelen.

Tip # 4 – Stop met jezelf te betasten ;-)

Dit kan raar klinken, maar als je acne hebt, is het niet een goed idee om deze aan te raken met je vieze en vettige vingers. Was vaak je handen en zorg ervoor dat ze te wassen zijn voordat jij aan je gezicht wilt zitten.

Tip # 5 – Je oma heeft niet altijd (on)gelijk

Een vraag die veel mensen zich afvragen hoe effectief oma’s tips zijn om van puisten af te komen. Hoewel er zeker huismiddelen zijn die helpen om de acne de verminderen. Ligt de waarheid van huismiddeltjes vaak iets meer bij de mythes dan dat het helpt.

Het grootste probleem met huismiddeltjes is dat ze zo inconsistent zijn.

Neem bijvoorbeeld de tandpasta mythe. Terwijl sommige mensen het idee hebben dat acne met behulp van tandpasta minder erg wordt, beweert een andere groep mensen dat het totaal niet werkt.

De reden is dat de meeste tandpasta’s niet genoeg ingrediënten bevatten die tegen acne helpen. Vaak is het toch een beetje trial en error.Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo