5 Veelgemaakte Trainingsfouten - Artikelpost

5 Veelgemaakte Trainingsfouten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 229 | Aantal woorden: 447 | Datum: | 0 commentaar

Te snel te veel verwachten

Veel mensen die met fitness beginnen hebben er al een beeld bij van wat ze willen/kunnen bereiken. Soms verwachten ze dit ook erg snel te bereiken. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat dit je ook erg kan demotiveren als het niet zo snel gaat als je wilt. Je moet je realiseren dat het veel doorzettingsvermogen vergt om mooie resultaten te boeken. 

Voeding niet aanpassen

Het is jammer om heel erg hard je best te doen met het trainen, maar de voeding links te laten liggen. Voeding is ongeveer 70 a 80% van het resultaat wat je boekt. Als je hier niet op let zal je helaas ook niet erg veel resultaat boeken, en dat is zonde van je tijd. Houd je ongeveer aan dezelfde macro’s (koolhydraten,eiwitten, vetten) iedere dag om goed resultaat te boeken. Probeer daarom gebruik te maken van een voedingsschema.

Geen trainingsplan hebben

Het is nooit slim om onvoorbereid iets te ondernemen. Zo ook met fitness. Het is erg belangrijk om een goed trainingsplan op te bouwen en je hier aan te houden. Dit maakt het ook makkelijker om bij te houden wanneer je kan verzwaren (progressive overload).

Altijd hetzelfde doen

Haakt aan bij het vorige onderwerp. Het is niet slim om altijd hetzelfde te doen. Je spieren zullen hier ook aan wennen, en na een tijdje geen progressie meer boeken. Zonde van de tijd natuurlijk. Ook is het simpelweg niet leuk om altijd hetzelfde te blijven doen. Maak het voor jezelf nuttig, maar ook zeker leuk! 

Doortrainen met een blessure

Vaak horen wij dat mensen toch doortrainen met een blessure omdat het toch wel weggaat. Dit is niet altijd het geval en maak je het misschien alleen maar erger. Hierdoor zul je er voor langere tijd uitliggen en meer progressie missen. Het is wel aan te raden om eromheen te trainen. Bijvoorbeeld als je een knie blessure hebt extra aan je core te werken. Over de Auteur

All In 1 Fit biedt online personal training, trainingsschema's en voedingsschema's aan. Zo bezit je over het hele pakket om gezond te leven.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[161 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo