5 verschillende implantaten die jouw tandarts kan plaatsen - Artikel Post - Artikel Marketing

5 verschillende implantaten die jouw tandarts kan plaatsen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 135 | Aantal woorden: 451 | Datum: | 0 commentaar

Daar sta je dan… Je gaat door de grond van de pijn. Met de tranen in de ogen sta je ongeduldig in de wachtkamer van jouw tandarts in Hoogeveen te wachten. Normaliter niet jouw favoriete plek, maar vandaag mogen ze alles bij je doen. Om jouw part slopen ze jouw hele gebit eruit. Dan ben je tenminste van de pijn af. Maar voor het zover is, heeft jouw tandarts gelukkig nog vele andere oplossingen voor jou in petto, zoals implantaten. Wij vertellen je in deze blog graag meer.

Facing

Een gebroken tand of kies. Iedereen heeft er wel een keer mee te maken, maar toch schamen wij er ons voor. Mooi is namelijk anders. Gelukkig kan jouw tandarts snel ingrijpen. Met een facing past hij of zij de vorm of kleur van jouw tand zo aan. Afgebroken hoekjes. Een spleetje. Verkleuringen. Na deze behandeling herken je ze niet meer terug!

Kroon

Het plaatsen van een kroon is van alle tijden. Het is een speciaal kapje dat over een beschadigde tand of kies wordt geplaatst. Hiermee wordt de zwakste schakel binnen jouw gebit beter beschermd en geniet deze meer stevigheid. Een kroon wordt veelal van porselein of metaal gemaakt. Hierdoor kan het jouw eigen tandkleur aannemen. Het laten plaatsen van een kroon is daardoor ook esthetisch gezien een goede keuze.

Brug

Sommige mensen missen één of meerdere tanden of kiezen. Vaak is er sprake van een ongeluk, maar de leemte kan ook genetisch bepaald zijn. Met een brug kan er een kunsttand worden geplaatst. Een brug is echter meer dan een kunsttand alleen. Het bestaat daarnaast ook uit twee kronen, die op de omringende tanden worden geplaatst. De kunsttand vult vervolgens de lege plek op.

Implantaat

Mis je een tand of kies? Dan kun je er ook voor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Dit is een schroef van titanium die in jouw kaak wordt vastgezet. Op deze kunstwortel kan vervolgens een kroon, brug of kunstgebit worden geplaatst.

Kunstgebit

In het geval dat je meerdere tanden of kiezen mist, kan het interessant zijn om een kunstgebit aan te schaffen. Dit is een uitneembare prothese waarop meerdere tanden of kiezen zijn geplaatst. Eén voordeel: tegenwoordig zijn ze nauwelijks van een echt gebit te onderscheiden.Over de Auteur

Specialist in tandheelkunde

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[242 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo