FB pix Aan de slag met bekkenbodem training - Artikelpost

Aan de slag met bekkenbodem training

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1583 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Ken je dat? Dat je niest, hoest of lacht en per ongeluk een druppeltje urine verliest? Dan ben je niet alleen. Ongeveer 1 op de 3 jonge moeders en 1 op de 4 vrouwen boven de 35 jaar hebben last van onvrijwillig urineverlies, ook wel stressincontinentie genoemd. De oorzaken zijn verschillend: hormoonveranderingen in de overgang, zwangerschap, overgewicht of een zware bevalling. De boosdoener is vaak dezelfde: een verzwakte bekkenbodem.

Veel vrouwen praten niet makkelijk over hun incontinentie en denken dat er niets aan hun klachten te doen is. Maar niets is minder waar! Als je ermee blijft rondlopen kunnen de klachten zelfs verergeren. En dat is zonde, want je kunt deze incontinentieproblemen eenvoudig verhelpen en voorkomen. Als je last hebt van verminderde controle over je sluitspier ten gevolge van een verzwakte bekkenbodem, is het namelijk mogelijk zelf oefeningen te doen die je bekkenbodem zullen versterken en verstevigen. Dit is ook de eerste keuze in behandeling van artsen en (bekkenbodem)-fysiotherapeuten.

Voorkom meer klachten

Door je bekkenbodemspieren bewust te trainen, zorg je dat je weer controle krijgt over je sluitspier. Dit kan er niet alleen voor zorgen dat incontinentieproblemen verdwijnen, maar ook dat klachten als pijn bij het vrijen, obstipatie en een gevoel van verzakking (denk aan een balgevoel bij het persen) weggaan. Het is mogelijk de bekkenbodemoefeningen onder begeleiding van een gespecialiseerde bekkenbodemfysiotherapeut uit te voeren, maar je kan ook zelf aan de slag. In beide gevallen kan een bekkenbodemtrainer een nuttig hulpmiddel zijn.

Kies de trainer die bij je past

Je kan je bekkenbodemspieren op diverse manieren trainen en hiervoor verschillende hulpmiddelen gebruiken. Denk aan een feedbacktrainer of een trainer met elektrostimulatie. Een feedbacktrainer is een apparaatje wat aangeeft (vaak met een metertje) of jij je bekkenbodem oefeningen goed uitvoert. Wel zo handig als je niet weet waar die bekkenbodemspieren nu precies zitten, hoe je ze aan moet spannen en hoe je ze moet trainen. Kies je voor elektrotherapie dan worden de spieren door middel van elektrische pulsen automatisch gestimuleerd. Zo krijg je ook een spiercontractie.

Voor direct resultaat

Vrouwen die graag direct effect willen zien en merken, kunnen kiezen voor een hulpmiddel dat ook direct ondersteuning bij incontinentie biedt. Deze hulpmiddelen worden als een tampon ingebracht in de vagina en ondersteunen je blaasfunctie door de urinebuis en de blaashals weer in hun natuurlijke positie te brengen. Zo voorkomen ze ongewild urinerverlies terwijl je tegelijkertijd je bekkenbodemspieren oefent door z’n unieke natuurlijke vorm. Handig en makkelijk in gebruik dus.Over de Auteur

Meer weten?
Er zijn veel verschillende hulpmiddelen voor het verstevigen van je bekkenbodem op de markt. Logisch, want elke vrouw is anders en oefent anders. Om het makkelijker te maken een goede trainer te kiezen, hebben we alle hulpmiddelen voor je op een rij gezet. Zo zie je in een oogopslag welke trainers er zijn en kun je er nog meer over lezen voor je besluit een bekkenbodemtrainer te kopen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo