FB pix Afgestorven tandzenuw - Artikelpost

Afgestorven tandzenuw

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 281 | Aantal woorden: 595 | Datum: | 0 commentaar

Ooit gehoord van een afgestorven tandzenuw en de gevolgen daarvan? Nee? Het afsterven van een tandzenuw komt veel vaker voor dan men zich kan indenken. Soms sterft de tand uit, zonder dat men het zelfs door heeft. Pas bij plotselinge pijnscheuten of verkleuring van de tand, komt men tot de ontdekking dat de tandzenuw is afgestorven. Niet zo een aangename ontdekking om te beseffen dat je al die tijd met een dode tand rondliep! Een regelmatige controle van je gebit door de tandarts kan dit voorkomen. Maar wat als je nu met een afgestorven tandzenuw zit? In dit artikel lees je meer over de afgestorven tandzenuw en de symptomen ervan.
Wat is een afgestorven tandzenuw

Er is sprake van afgestorven tandzenuw (pulpa) ontstaat, doordat de doorbloeding bij deze tandzenuw stopt. De tandzenuw krijgt dan geen voeding meer en sterft af. Bij het afsterven ontstaat er een ontsteking aan de wortelpunt in het kaakbot. Verschillende oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Een daarvan is, als de zenuw van een tand of kies ontstoken is geraakt door tandabces of tandcariës. Bij niet tijdige aanpak van deze tandaandoeningen, ontstaat er irritatie. Deze irritatie kan leiden tot geleidelijk aan afsterven van de tandzenuw. Het afsterven kan binnen enkele dagen, maar ook maanden duren. Eenmaal helemaal afgestorven, zal het dode zenuw materiaal een ontstekingsreactie in de omgeving van de kies veroorzaken.


Symptomen van een afgestorven tandzenuw

De ontstekingsreactie bij de afstervende tandzenuw zal pijnscheuten veroorzaken. Het kenmerkende hierbij is, dat je niet continu pijn aan de tand en in de omgeving van de tand, ervaart. De pijn verdwijnt op een bepaald moment en doet daarna weer zijn intrede. Het gaat dus gepaard met pijnvrije periodes. Een andere symptoom, waaraan je een afstervende tandzenuw kunt herkennen, is de donkere verkleuring van de tand. Het afsterven van de tandzenuw veroorzaakt de verkleuring. De tand begint geel, grijs of blauw te verkleuren. Een gele kleur kan aanduiden op terugtrekkend tandzenuw. De grijze kleur, door het ijzer dat in de rode bloedlichaampjes vrijkomt. De tand is dan afgestorven. De verkleuring kan binnen enkele dagen na de ontsteking plaatshebben, maar kan zich ook jaren later manifesteren.


Over de Auteur

Ik ben Jobeda Khatun en ik ben een SEO en internet Marketing specialist. Een SEO specialist kan ervoor kunnen zorgen dat uw website een hoge ranking krijgt op Google. SEO tegen lage tarieven, neem een kijkje op onze website.

 

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo