Afspraak maken Janssen vaccin nagenoeg onmogelijk - Artikelpost

Afspraak maken Janssen vaccin nagenoeg onmogelijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 364 | Aantal woorden: 642 | Datum: | 0 commentaar

Vanaf 10.00 uur deze ochtend (woensdag 23 juni 2021) is het mogelijk om een afspraak te maken met de GGD voor het Janssen Vaccin. Dit vaccin is geen onderdeel meer van het landelijke vaccinatieprogramma. Echter omdat het risico op vervelende bijwerkingen minimaal is, heeft de overheid besloten om de voorraad Janssen vaccins (ongeveer 200.000) wel aan te bieden aan personen die het middel toch wensen te nemen. Wanneer je de potentiele bijwerkingen accepteert dan mag je kiezen voor dit door Nederland ontwikkelde vaccin. Een speciaal telefoonnummer werd geopend vanaf 10.00 uur zodat je een afspraak kon maken.

Al vóór 10.00 uur kregen bellers een melding dat de lijn bezet was of buiten werking was. Het speciale nummer 08001295 was al eerder uitgelekt via Twitter. Vele Nederlanders waren al voor 10.00 uur met het nummer aan het bellen. Dus vanzelfsprekend was het na 10.00 uur nog lastiger om iemand van de GGD aan de lijn te krijgen. Bij het bellen naar het speciale nummer kregen mensen verschillende resultaten. In enkele gevallen kregen bellers niet eens een kiestoon. In andere gevallen kregen bellers een bezettoon / line is busy. Soms was een bandje te horen met het bericht dat het nummer niet bereikbaar is of helemaal niet bestaat. Dit zijn allemaal berichten vanuit de telefoondienst en niet van de GGD of overheid zelf. 

Wanneer je de GGD wel aan de lijn krijgt dan krijg je eerst een bandje te horen waarin wordt aangegeven dat de medewerkers geen medisch advies mogen geven: "Welkom, u belt met het landelijke vaccinatieafsprakennummer voor de vrijwillige vaccinatie met Janssen van de GGD. Onze medewerkers kunnen en mogen geen medisch advies geven. Voor nederlands toets 1". Daarna moet je 1 kiezen voor Nederlands om naar de volgende stap te gaan. Maar let op, dit betekent niet dat je een afspraak kunt maken. Want wanneer mensen naar de volgende stap gaan dan kregen ze alsnog vaak de boodschap te horen: "Er bellen op dit moment zoveel mensen, dat wij geen telefoonlijnen meer beschikbaar hebben. Wij kunnen u daarom niet te woord staan. Wij willen u vragen op een later tijdstip terug te bellen. Helaas moeten wij de verbinding nu verbreken". Een klein deel van de bellers heeft een bandje horen afspelen waarop werd gemeld dat het helemaal niet meer mogelijk is om een afspraak te maken. In die gevallen kregen mensen eerst te horen dat ze via optie 1 een bestaande afspraak konden verplaatsen of via optie 2 een nieuwe afspraak konden maken. 

Er zijn echter ook meldingen op sociale media en andere sites waarin mensen aangeven een afspraak te hebben gemaakt. Het is / was dus wel mogelijk om voor het Janssen vaccin (Johnson & Johnson) een afspraak in te plannen. Staan er nu al 200.000 afspraken bij de GGD in de agenda? Dit is nu nog niet bekend.

Update (11:30 uur): diverse mensen melden op Twitter dat zij na 100 of 230 pogingen toch een medewerker van de GGD aan de lijn hebben gekregen en dat een afspraak is gemaakt om te vaccineren (vrijdag of zaterdag). Het advies is dus om toch vol te houden.

Update (16:12 uur): op dit moment krijgen de meeste mensen direct het bandje te horen met het volgende bericht: "Er bellen op dit moment zoveel mensen, dat wij geen telefoonlijnen meer beschikbaar hebben. Wij kunnen u daarom niet te woord staan. Wij willen u vragen het over 30 minuten nogmaals te proberen. Helaas moeten wij de verbinding nu verbreken". Op Twitter geeft minister de Jonge aan om het toch vol te houden.

 

 Over de Auteur

Artikelpost voor artikelmarketing / persberichten en linkbuilding. Lees op deze website meer artikelen over Corona.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[367 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[149 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo