FB pix Afvallen hoeft niet veel te kosten - Artikelpost

Afvallen hoeft niet veel te kosten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 986 | Aantal woorden: 552 | Datum: | 0 commentaar

 

Afslankmethodes, supplementen, fitnessapparatuur, diëten. Ze zijn vaak erg duur en behalen meestal niet het gewenste resultaat. Dat afvallen helemaal niet veel geld hoeft te kosten leest u in dit artikel.

De marketingcampagnes over gewicht verliezen vliegen ons om de oren. Tv-reclames, tijdschriften, radiospotjes of denk aan de diverse advertenties op internet over afvallen. Denkt u eraan een dure aankoop te doen om eindelijk van uw overtollige kilo's af te raken? Niet doen! Met de nodige kennis, doorzettingsvermogen en geduld is iedereen in staat om zelf zijn of haar persoonlijke doelen te bereiken.

De vereiste kennis is niet heel erg ingewikkeld. Algemeen bekend is het onderhoud van het lichaam. Dit zijn het aantal caloriën wat nodig is om het lichaam precies op gewicht te houden. Dit is eenvoudig uit te rekenen met de methode van Harris-Benedict. De standaardregels zijn als volgt: Om af te vallen maximaal 500 caloriën onder het onderhoud eten. Om aan te komen maximaal 500 caloriën boven het onderhoud eten. Deze maximum zorgt ervoor dat het lichaam zeker voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt om alle lichamelijke functies draaiende te houden. Hierdoor blijft u goed presteren en voel u zich fit. Een crashdieet zorgt voor te weinig voedingsstoffen waardoor het lichaam in de spaarstand gaat. Dit kan een vermoeid gevoel en concentratieverlies geven. Na het crashdieet zal het lichaam er alles aan doen om de voedingsstoffen extra goed vast te houden om niet weer met een groot tekort als tijdens het crashdieet om te gaan. Het resultaat: U wordt dikker dan voor het crashdieet. Niet doen dus!

Daarnaast is een basiskennis over eiwitten, koolhydraten en vetten ook belangrijk tijdens het afvallen. Eiwitten zorgen voor herstel van het lichaam en zijn de bouwstenen van skelet en spieren. Aangeraden wordt om minstens 40% aan eiwitten te eten tijdens het afvallen. Bij koolhydraten is het belangrijk om de snelle suikers (koekjes, snoep, frisdrank etc.) te vermijden en te kiezen voor langdurige energie met complexe koolhydraten als in volkoren brood of pasta. Kies voor 45% koolhydraten van de totale voeding. Tenslotte is het belangrijk om verzadigde vetten te vermijden en te kiezen voor onverzadigde vetten. Denk hierbij aan vis of olijfolie. De gezonde vetten maken tenslotte 15% van het totale voedingspatroon uit.

Door 2 tot 3 keer te gaan sporten in de week en een gezond voedingspatroon aan te houden met maximaal 500 caloriën onder het onderhoud zult u enkele kilo’s per maand afvallen. Geef geen geld uit aan dure methodes die van alles beloven. Het bereikt vaak het tegenovergestelde terwijl alles wat u nodig hebt gewoon in de supermarkt te koop is. Houdt geduldig vol en u krijgt een blijvend resultaat op een gezonde en verantwoorde manier!

Over de Auteur

Tom Dijkema heeft Sportgezondheid gestudeerd en helpt mensen op een gezonde en verantwoorde manier afvallen. Meer informatie vindt u op zijn website. KLIK.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo