FB pix Afvallen met een dieet - Artikelpost

Afvallen met een dieet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1358 | Aantal woorden: 402 | Datum: | 0 commentaar

Hulp bij het afvallen door middel van het volgen van een dieet kan helpen. Vaak lijkt deze methode van afvallen van tijdelijke duur. Wanneer het gewenste gewicht is bereikt stopt men met het dieet, vervalt weer in het oude patroon en komt terug op zijn of haar oude gewicht (of iets meer).

Wat is afvallen eigenlijk?

Wanneer er meer calorieën worden ingenomen dan dat er worden verbruikt zullen de overtollige calorieën worden opgeslagen. Andersom, wanneer er minder calorieën worden ingenomen dan dat er worden verbruikt zullen de reserves worden aangesproken en valt men af. Een vrouw mag gemiddeld 3000 calorieën per dag hebben en een man 2500. Door minder calorieën in te nemen valt men dus af. Het is ook mogelijk om (aanvullend) meer calorieën/energie te verbranden door meer te gaan bewegen. Welke vorm van afvallen er ook wordt gekozen het draait altijd om het creëren van een disbalans in calorie inname en calorie verbruik.

Welk dieet past bij mij?

Er zijn heel veel diëten die als hulpmiddel kunnen worden gebruikt bij het afvallen. Alle diëten draaien ook om hetzelfde principe namelijk minder calorieën innemen en meer verbruiken. Of het nu door middel van het verwijderen van vetten of koolhydraten is of door vaker eten (met name groente) of meer eiwitten in het voedingpatroon, het doel erachter is minder calorieën consumeren dan dat er worden verbruikt. De vraag die men zich zou moeten stellen wanneer men gaat afvallen met een dieet is: welke dieet past bij mij? Kijk naar uw leefstijl en kijk naar de regels van het dieet en kies op basis daarvan een geschikt dieet. Een dieet is uiteindelijk slechts een hulpmiddel. Op de lange termijn zullen er veranderingen in de leefstijl van een individu plaats moeten vinden om een jojo effect te voorkomen.Over de Auteur

Mijn naam is Lianne Loerwald. Ik ben dietist en ik schrijf voor http://www.afvallenmetdieet.nl Bezoke de website voor meer informatie over afvallen en dieten. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo