FB pix Afvallen met yoga - Artikelpost

Afvallen met yoga

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2776 | Aantal woorden: 413 | Datum: | 0 commentaar

Afvallen met yoga kan wel zonder terugval

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat stoppen met afvallen voor de meeste mensen net zo zwaar is als stoppen met heroïne. Stoppen met afvallen en drugs hebben namelijk gemeen dat de gevoelens die je eerder door het eten of de drugs hebt geprobeerd weg te drukken nu aan de oppervlakte komen.

Stoppen met eten kan zelfs moeilijker zijn dan stoppen met drugs, omdat je overal eten kunt kopen en eten overal mee kunt combineren.

Juist dit combineren maakt eten zo gevaarlijk en afvallen zo moeilijk. Je kijkt bijvoorbeeld tv om te vluchten van je vervelende gevoelens. Als je hier ook nog eens bij eet wordt tv kijken nog een effectiever vluchtmiddel.

Om eerst beter om te leren gaan met deze heftige gevoelens kun je het beste eerst alleen met yoga beginnen, zonder afvallen. Je kunt dan door de yoga oefeningen alvast leren omgaan met deze gevoelens, die door het afvallen alleen maar heftiger worden. Onderstaande beginners oefeningen zijn hiervoor erg geschikt:

http://yogainhetnu.nl/yoga-oefeningen-voor-beginners/

Met yoga bewust eten

Als je met afvallen begint in combinatie met yoga kan het lijken alsof de dingen die je voor je plezier doet nu veel minder leuk zijn. Dit komt door het naar voren komen van de vervelende gevoelens die eerst op de achtergrond sluimerden. Deze gevoelens werden eerst door eten, drugs of tv kijken naar achter gedrukt.

Herinner je dus goed dat deze gevoelens ook zonder het afvallen al aanwezig waren. De gevoelens worden dus niet veroorzaakt door de gevoelens. Om beter om te leren gaan met heftige gevoelens vind je hier yoga oefeningen die speciaal voor heftige gevoelens zijn gemaakt.

Blijf dus tijdens de yoga oefeningen vooral altijd goed bij je gevoel. Het ergste wat je kan gebeuren is dat je wel afvalt, maar nogsteeds op een andere manier je gevoelens onderukt. Dat ben je straks depressief, maar wel slank.

Hieronder lees je meer over afvallen met yoga:
http://yogainhetnu.nl/2016/06/02/afvallen-met-yoga/

Over de Auteur

Janco Konig is yoga leraar in Groningen en mindfulness trainer bij nu even nu mindfulness en yoga bij yoga in het nu. Hiervoor was hij jurist en is klinisch psycholoog

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo