Afvallen voor mannen: hoe kom je van die bierbuik af? - Artikelpost

Afvallen voor mannen: hoe kom je van die bierbuik af?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 420 | Aantal woorden: 448 | Datum: | 0 commentaar

Als man wil je graag goed voor de dag komen. Zeker wanneer het zomer is en je weer naar het strand mag gaan. Een biertje erbij, wat muziek aan en genieten maar. Uiteraard paradeer je ook wat op het strand en geniet je in je zwembroek van het uitzicht om je heen. En dat doe je toch het liefst zonder bierbuik. Want ook al zing je graag het liedje “alles ziet er anders uit als de zon schijnt”; het oog wil ook wat.

Een bierbuik voorkomen is beter dan genezen

Gelijk maar een fabeltje uit de lucht helpen. Een bierbuik ontstaat niet per se door het drinken van bier. Het kan natuurlijk wel maar dit is zeker niet bij alle mannen de oorzaak. Eigenlijk is een bierbuik gewoon wat buikvet, en dat ontstaat weer door een disbalans in de hormoonhuishouding. Of simpel gezegd; door ongezond eten en te weinig bewegen. Hiernaast kan stress ook een boosdoener zijn en je bierbuikje nog een zet in de verkeerde richting geven. Wil je zonder bierbuik de zomer in? Zonder dieet en intensief trainingsschema? Zorg dan voor een gezonde levenswijze, voldoende beweging en ontstress.

Waarom is buikvet slecht voor een man?

We kunnen er misschien wat lacherig over doen, maar aan een bierbuik zit toch echt een serieuze zijde. Het buikvet waardoor dit buikje ontstaat, murmelt zich namelijk tussen belangrijke organen. De darmen, je maag en de nieren, om maar even wat op te noemen. Doordat het buikvet zich tussen deze organen nestelt, kun je nare ziektes zoals diabetes type-2 en hart- en vaatziektes krijgen. Diverse onderzoeken tonen zelfs aan dat 90% van de mensen met diabetes type-2 dit als gevolg van overgewicht heeft gekregen.

Help, ik heb een bierbuikje

Denk je nu; help, ik heb een bierbuikje. En wil je hier toch echt wat aan doen? Dan is het tijd om te onderzoeken hoe je gezonder kunt leven en in beweging te komen. Kom je er zelf niet meer uit, en is het bierbuikje je wat ontgroeid? Schroom dan niet om hulp te zoeken. Dit vind je door bijvoorbeeld op afvallen Amersfoort te zoeken, en voilà, je hebt een diëtiste gevonden die jou van je buikje af kan helpen.

fitnessOver de Auteur

diëtiste

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo