Fitness oefeningen voor het verlies van gewicht - Artikel Post - Artikel Marketing

Fitness oefeningen voor het verlies van gewicht

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 188 | Aantal woorden: 701 | Datum: | 0 commentaar

Cardio fitness
Bij gewicht verliezen door het beoefenen van fitness ligt het voordehand om cardio fitness te beoefenen. Er worden echter betere resultaten bereikt als de cardio fitness oefeningen worden gecombineerd met krachtoefeningen. 

De combinatie van cardio fitness en krachtoefeningen
Door de combinatie van cardio oefeningen met krachtoefeningen zal men meer en sneller gewicht verliezen dan in het geval er uitsluitend cardio oefeningen worden gedaan. Dit is uit meerdere onderzoeken naar voren gekomen en geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Uitsluitend krachtoefeningen
Het is zelfs zo dat iemand die alleen maar krachtoefeningen doet meer en sneller gewicht zal verliezen dan iemand die uitsluitend cardio oefeningen doet. Maar de combinatie van cardio- en krachtoefeningen geeft de beste resultaten. Dankzij de cardio oefeningen zal de conditie verbeteren wat weer gunstig is voor de krachtoefeningen. Er is dan meer uithoudingsvermogen om de krachttraining langer vol te houden.

Waarom de combinatie van cardio fitness en krachtoefeningen de beste resultaten geeft

Krachttraining zal de spier sterker en groter maken. In rust zullen grotere spieren meer calorieën verbranden. Dankzij de krachttraining zal men ook als men niet aan het trainen is extra calorieën verbranden, in tegenstelling tot cardio fitness waar alleen tijdens het trainen extra calorieën worden verbrandt. Door de toename in spiermassa zal de stofwisseling omhoog gaan. Dankzij dit effect is krachttraining de belangrijkste factor bij het opstellen van een fitness schema welke het verliezen van lichaamsvet als doel heeft.

Cardio training voor het verlies van lichaamsvet
Voor het verliezen van lichaamsvet is het niet nodig om cardio training onder een hoge belasting te doen. Het gaat om het vooral om het totaal aan calorieën welke tijdens een training verbrandt worden. Bij een matige belasting is de training langer vol te houden dan bij een hoge belasting waardoor de uiteindelijke verbrande hoeveelheid calorieën hoger uit zal pakken.

Om te bepalen hoe zwaar het lichaam belast wordt, wordt uitgegaan van de hartslag. Voor cardio oefeningen waarbij gewicht verliezen het doel is wordt uitgegaan van een hartslag welke tussen de 50% en 65% ligt van de maximale hartslag. De maximale hartslag kan aan de hand van formules geschat worden of bepaald worden met behulp van een sporthorloge of hartslagmeter. Het is het nauwkeurigst om de maximale hartslag te bepalen door middel van een inspanningstest waarbij de hartslag wordt gemeten. De meeste sportscholen kunnen een dergelijke test afnemen.

Vormen van cardio training

Cardio training kan je in het fitnesscentrum doen of buiten. Buiten kun je gaan wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, schaatsen of skeeleren. In het fitnesscentrum kan je in weer en wind aan cardio fitness doen op de verschillende apparaten welke daarvoor bedoeld zijn. De meeste fitnesscentra hebben roeimachines, loopbanden, hometrainers en stepmachines.

De vorm van cardio training men kiest zal weinig invloed hebben op het resultaat. Voor de verbranding van lichaamsvet zullen er calorieën verbrand moeten worden, het maakt daarbij niet zoveel uit op wat voor een manier men dat doet.

Om resultaat te kunnen boeken zal men minimaal om de dag een half uur aan cardio fitness moeten doen. 

Over de Auteur

Rene is sportinstructeur en blogt met plezier over fitness en voeding.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[242 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo