FB pix Fitness Oefeningen voor Thuis - Artikelpost

Fitness Oefeningen voor Thuis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1050 | Aantal woorden: 727 | Datum: | 0 commentaar

 

Zou het niet fijn zijn om gewoon zonder dure fitness apparatuur te trainen. Gewoon lekker uit je woonkamer? Het klinkt voor de meeste mensen niet heel professioneel. Maar het is desalniettemin goed mogelijk om zonder dure fitness installaties je lichaam te trainen.

 

Je kunt zelfs doen terwijl je naar je favoriete televisieprogramma kijkt of naar lekkere muziek luistert. En dat zonder allerlei zwetende mensen om je heen. Ideaal toch?

 

Opdrukken

 

Dit is niet één van de meest favoriete onderdelen van veel mensen maar wel eentje die goed werkt. Begin niet direct als een professioneel kickboxer (Rocky.. ), maar begin op een rustige manier. Begin bijvoorbeeld met je onderbenen plat op de grond. Van je knieen tot je voeten. Dit zorgt al voor minder inspanning. Later kun je het een niveau omhoog gooien en het op de toppen van je tenen proberen.

 

Ook kun je je tegen de muur opdrukken. Ga ongeveer een halve meter voor de muur staan en leg je handen op de muur. Breng daarna je gezicht richting de muur en buig beide armen. Dit is een mooi startpunt om te oefenen met opdrukken.

 

Gewichten

 

Om je armspieren te trainen kun je gebruik maken van lichte gewichten. Dit hoeven niet direct dure gewichten te zijn. Een blik bonen kan ook bijvoorbeeld. Wees gewoon creatief. Je kunt het ook makkelijk opbouwen. Begin met een pot pindakaas (wie is er niet groot mee geworden) en ga na enige oefeningen over op een grote pak melk of zelfs een pak wasmiddel.

 

Steps

Om je beenspieren te trainen kun je op een simpele manier door je eigen stepklasje organiseren. Pak een poef er bij of een keukentrap, zet gewoon wat leuke muziek op of een muziekvideo en ga in de maat van de muziek steppen.

 

Touwtje springen

Een goede manier om snel in conditie te komen is door touwtje te springen. Dit kan al vrij eenvoudig door een touw te pakken en op maat te knippen. Maar wellicht is het toch wel makkelijk even bij een speelgoedwinkel langs te gaan. Daar hebben ze vast wel een geschikte springtouw voor een schappelijk bedrag.

 

Wees wel voorzichtig. Het kan zijn dat je bij deze oefening last van je knieen krijgt. Dus als je een wat zwakker gestel hebt kun je beter deze oefening overslaan.

 

Vraag advies aan je huisarts voor bovenstaand oefeningen. Zorg voor een warming-up en een cooling down zodat dat je niet te veel spierpijn krijgt de volgende dagen.

 

Fitness Oefeningen voor ThuisOver de Auteur

Lees alles over gezond afvallen en je goed voelen in de artikelen van Gezond Afvallen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo