FB pix Gezond afvallen zonder dieet - Artikelpost

Gezond afvallen zonder dieet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1031 | Aantal woorden: 1345 | Datum: | 0 commentaar

Is het mogelijk om gezond af te vallen zonder dieet?

U kent vast en zeker de vele wondermiddeltjes die claimen ´wetenschappelijke doorbraken´ te zijn, maar elke keer als u één van deze producten gebruikt ziet u geen enkel resultaat. Verschillende dieten, pillen of poedertjes, ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Maar wilt u blijvend gezond afvallen, dan zijn er uiteindelijk 2 onderwerpen waar u aandacht aan moet schenken....

Gezond afvallen zonder dieet - Voeding.

Wanneer u al eens een dieet heeft geprobeerd, misschien wel meerdere, dan zult u vaak zien dat er gezegd wordt dat u bepaalde dingen minder moet eten, niet moet eten of zelfs hele voedingsstoffen uit uw voedingsschema halen, bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet. Wanneer u dit laatste geval tegenkomt, begin er dan absoluut niet aan! Koolhydraten zijn er om energie te leveren, eiwitten voor herstel en ook vet is iets dat het lichaam nodig heeft, bijvoorbeeld het opnemen van bepaalde vitamines. Ook wanneer u bij wijze van spreke op water en brood moet leven, het is u niet aan te raden! Afvallen zult u in de eerste weken, echter wanneer u weer begint met eten zal het bekende jojo effect optreden en zult u met een beetje pech zwaarder zijn als voorheen.

Enkele snelle tips zijn:

  • Verspreid uw maaltijd: 3 ´grote´ maaltijden en 2/3 tussendoortjes zullen helpen uw metabolisme verhogen.
  • Ontbijt! Begin de dag met een goed ontbijt. Dit zorgt ervoor dat uw stofwisseling meteen van start gaat aan het begin van de dag.
  • Drink water.
  • Bruin brood, niet wit.
  • Vermeid koolhydraten ´s avonds. Deze worden gebruikt als energie bron en zullen waarschijnlijk niet meer verbrand worden, waardoor deze opgeslagen worden als vet. Probeert u eens kwark of yoghurt als alternatief.
  • Schrijf het eens op. Hou voor u zelf eens een week bij wat u eet, wanneer u eet en bekijk vervolgens op een bepaalde site, wat daar de verschillende waarde van zijn. Hierdoor krijgt u een goed inzicht in wat u wanneer binnenkrijgt en kunt u dit aanpassen zodat u de juiste voedingsstoffen op het juiste moment binnenkrijgt.

Zoals u kunt lezen, begint het gezond afvallen met de voeding. In het volgend onderdeel wordt bewegen besproken. Dit onderdeel wordt vaak niet gedaan. De redenen zijn uiteenlopend, van niet willen tot aan het werkt toch niet, want andere hebben dat al eens gedaan en hadden geen resultaat. Geen tijd is ook een van de vele ´smoesjes´ die gebruikt worden. En ik noem het smoesjes, omdat IEDEREEN tijd kan vrijmaken om een uurtje te gaan sporten, net als het niet veel meer tijd kost om iets gezonds klaar te maken ten op zichte van een vette hap. Voeding en sport hebben beide bewezen de beste manieren te zijn om eindelijk gezond af te vallen, maar ook vooral om het gewicht vast te houden! Wilt u hiermee beginnen? Kijkt u dan alvast eens op Gezonde Gewoontes. Dit is een programma waarin u advies krijgt over de onderwerpen die voor u van belang zijn wanneer u wilt afvallen, of gewoon een gezondere levensstijl wilt hebben....

Gezond afvallen zonder dieet - Beweging

Wanneer u uw voeding op bepaalde puntjes aanpast zult u al merken dat dit een groot verschil kan maken. Hetzelfde geldt voor bewegen/sport. Veel mensen claimen geen tijd te hebben, maar willen wel iets bereiken met afvallen. Wanneer u wilt afvallen zult u moeten begrijpen dat u daarvoor meer moet verbranden als er binnenkomt. Sommige mensen doen dit door bijna niks meer te eten en slagen hier ook snel in, maar al snel zullen ze inzien dat dit niet werkt! Bewegen kan u helpen gezond af te vallen zonder dieet. En sporten bij een club of sportschool kan er ook voor zorgen dat u nieuwe contacten legt, waardoor het moeten weg zal gaan en het steeds leuker en leuker zal worden, zeker wanneer er resultaten geboekt worden. Als u net begint en normaal veel zit, zal een half uur lopen per dag in het begin voldoende zijn om van start te gaan. Echter, uw  lichaam zal zich aanpassen aan wat het doet en hierdoor minder energie nodig hebben om deze ´oefening´ uit te voeren. Een vervolg hierop zou joggen zijn en hierop verder kunt u sprinten afwisselen met rustige jog periodes.

Werken met gewichten is jammer genoeg vaak voor vrouwen verboden gebied. Ze willen het niet, ze zijn bang dat ze heel groot en gespierd worden of ze willen niet omdat er vaak jongens voor de spiegel staan. Het is allemaal goed te begrijpen, echter missen ze hierdoor een zeer waardevol instrument om sneller af te vallen en daarnaast een mooier figuur te krijgen. Trainen met gewichten, oftewel krachttraining, kan met losse gewichten of op machines. Mijn voorkeur gaat uit naar losse gewichten, echter met machines kunt u prima uw doelstelling bereiken mits u deze oefeningen goed weet uit te voeren. Het grote voordeel van krachttraining is dat wanneer u klaar bent met deze training, uw lichaam van binnen doorgaat! 24-48 uur nadat u klaar bent met trainen, zal het lichaam nog steeds ´brandstof´ nodig hebben om te herstellen, dit in tegenstelling tot uren fietsen, die verbranding stopt als u stopt met trappen. Naast dit grote voordeel is het ook zo dat spieren zwaarder zijn als vet, ze hebben meer voedingsstoffen nodig om te kunnen functioneren, wat dus betekent dat uw lichaam meer energie verbruikt omdat u nu meer spieren heeft! En dames, wees niet bang, u zult niet grotere armen ontwikkelen als uw man. Uw benen zullen niet ineens uit uw broeken scheuren of uw borst verdwijnt na 1 maand trainen en u zult waarschijnlijk ook niet uw gewicht omlaag zien gaan, zoals gezegd, spieren zijn nu eenmaal zwaarder. U zult wel merken dat u slanker wordt, fitter en als u bepaalde klachten had, misschien dat zelfs deze minder aanwezig zullen zijn omdat u sterker wordt. Al met al heeft sport een positieve impact op uw lichaam. En met de huidige lessen in de verschillende sportscholen als body attack en body pump, is het niet meer het ´ouderwetse, saaie´ bodybuilden.

Gezond afvallen zonder dieet - Pff zucht....

Zoals u kunt lezen is gezond afvallen zeker niet iets dat vanzelf gebeurd. Aan de andere kant kunt u zichzelf de vraag stellen, hoe ik nu bezig ben, levert dat me wel op wat ik graag wil? De voeding is een kwestie van tijd voor u het helemaal eigen hebt gemaakt en niet meer beter weet. Als u beslist een abonnement af te sluiten in de sportschool en u neemt 2/3 x per week een uurtje de tijd om er echt even flink tegen aan te gaan, zult zo na 3 maanden verschil gaan zien. Het lichaam gaat zich dan aanpassen en vanaf dan zult u steeds meer voldoening eruit halen omdat u kunt zien dat het werkt. Als u dan ook nog eens met een leuk groepje bepaalde lessen volgt, bent u ook meteen aan uw sociaal leven aan het werken.

Wilt u meer informatie? Vond u dit artikel nuttig? Kijkt u dan eens op mijn website gezondafvallenzonderdieet, voor uw informatie over afvallen, sport, voeding en hulpmiddelen om u te helpen met afvallen! Deze site zal steeds verder uitgebreid worden en de nieuwsbrief komt er ook aan! Ik hoop u snel te zien!Over de Auteur

Een man van 24 jaar. Vergaande interesse op het gebied van fitness, voeding en personal training. Sinds kort begonnen met het schrijven van artikels voor websites.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo