FB pix Gezond en snel afvallen tips: de 3 handigste afvaltips - Artikelpost

Gezond en snel afvallen tips: de 3 handigste afvaltips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 870 | Aantal woorden: 424 | Datum: | 0 commentaar

1. Drink je niet dik
Een glas cola of andere frisdrank bevat al snel 90 kcal. Een groot glas natuurlijk veel meer. Ook schijnbaar gezondere opties zoals appelsap bevatten al 80 kcal of meer. Combineer dat met een paar extra suikerklontjes per dag in je koffie of thee, en voor je het weet zit je op 300 kcal extra per dag! Dit zijn loze calorien, want je lichaam haalt hier weinig tot geen voedingsstoffen uit. Eet fruit liever heel en vers, zodat je optimale gezondheidsvoordelen eruit kunt halen in plaats van een doodverwerkt product waar nog maar weinig antioxidanten en vitaminen in zitten. Probeer thee en koffie varianten te ontdekken die ook lekker zijn zonder dat de vieze smaak verhuld moet worden met suiker en room.


2. Koop het niet
Het idee hier is, dat als je het niet in huis hebt, je het ook niet kunt eten! Doe boodschappen wanneer je net een goede maaltijd hebt gegeten zodat je niet snel verleid wordt door de snoep en snack schappen. Of laat je boodschappen thuis bezorgen zodat je thuis in alle rust en met volle overweging van gezondheidsvoordelen een weekmenu met bijbehorende boodschappen kunt bestellen. 

3. Meten is weten
Meet hoeveel je energie je verbruikt op een dag door je BMR te berekenen. Je zult niet snel afvallen als je meer binnenkrijgt dan je verbruikt. Van belang hierbij is niet alleen of je sport of niet, maar ook hoeveel je op een gemiddelde dag verbuikt. Zit je de hele dag achter de computer op je werk, of ben je de hele dag heen en weer aan het lopen en verricht je zwaar fysiek werk? Een zittend beroep kun je compenseren met bijvoorbeeld een staand bureau of een fietsstoel, waarbij je tijdens het werken lekker kunt fietsen en energie verbrandt.

Elke week op de weegschaal staan is niet voldoende. Meet ook met een meetlint op hoe breed je benen, heupen en middel zijn. Soms verlies je wel vet maar verkrijg je nieuwe spiermassa. Aangezien spieren meer wegen dan vet, laat de weegschaal hetzelfde cijfer zien, maar ben je toch afgevallen! Er zijn veel handige apps om dit soort dingen bij te houden tijdens het afvallen, dus maak er gretig gebruik van!

Over de Auteur

Lees meer afvaltips op UrbanLotus.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo