Gezond op weg naar je summerbody - Artikelpost

Gezond op weg naar je summerbody

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 353 | Aantal woorden: 449 | Datum: | 0 commentaar

Gezond eten en overmatig sporten is een hype geworden. Vroeger at je een boterham met een dikke laag boter en een plak kaas, tegenwoordig kan dat niet meer. Nu maken we ‘prepmeals’ met ‘superfoods’: het eiwitrijke quinoa, chiazaad vanwege de omega-3-vetten en boekweit, want die bevat geen gluten. Echter is dit niet zo gezond als het wellicht lijkt. Maar waarom? En hoe doen we het dan wel goed?

Ongezond

Veel mensen denken gezond bezig te zijn, maar bereiken enkel het tegenovergestelde. Hype’s zijn namelijk nooit gezond. Zowel mentaal als lichamelijk niet. Gewoon eten is een ongewoon ding geworden. Koolhydraten, suikers en vetten worden achterwege gelaten, want dit hoort niet bij ‘gezond zijn’. Alleen zitten in fruit en groentes ook suikers en koolhydraten. Mag dit dan ook niet meer gegeten worden? Vooral wanneer je dagelijks in de sportschool te vinden bent, kun je toch af en toe wel een tomaat eten? Nee, zelfs dit zit er helaas bij velen niet meer in. Uiteindelijk zal je merken dat dit niet gezond is. Bij zo’n streng dieet krijg je namelijk lang niet de benodigde voedingsstoffen binnen. De conditie gaat achteruit, nieren werken niet meer goed en de vermoeidheid slaat toe.

Gezond

Gelukkig zijn er ook genoeg manieren om gezond af te vallen. Hierbij is het belangrijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Tegelijkertijd moet je wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Dat betekent: geen dingen uitsluiten, maar eten met mate. Daarnaast is het kiezen van de juiste ingrediënten erg belangrijk. Vervang brood bijvoorbeeld door crackers en kies voor zilvervliesrijst of courgetti in plaats van de gewone variant.

Indien je dit lastig vindt, kan je ook gaan voor maaltijdvervangers. Bijvoorbeeld voor de shakes van Herbalife. Hiermee combineer je een hoge voedingswaarde met een minimaal aantal calorieën. Je krijgt dus enkel binnen wat je nodig hebt. Hierdoor is het niet slecht als je bepaalde dingen niet meer eet of een keer een maaltijd overslaat.

Echter is het vooral belangrijk dat je goed naar jezelf kijkt en luistert. Zoek de juiste balans om erachter te komen wat voor jou een gezonde manier is om af te vallen. Voel jij je niet goed bij zes keer sporten in de week? Doe dit dan ook vooral niet!Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo