FB pix Het Cambridge Dieet - Artikelpost

Het Cambridge Dieet

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2795 | Aantal woorden: 802 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer je af wilt gaan vallen, zijn er vele opties beschikbaar. Je kunt wat minder gaan snoepen, wat meer bewegen of gebruik maken van de talloze verschillende diëten die er zijn. En er zijn er nogal wat. Een bekend en populair dieet in Nederland is het Cambridge dieet. Het idee erachter is vrij eenvoudig. Je eet zo min mogelijk koolhydraten en vetten, en daardoor zul je gewicht gaan verliezen. Lees in dit artikel persoonlijke cambridge dieet ervaringen en hoe het dieet precies werkt.

Minder eten en meer verbranden 

Het lichaam is namelijk zo gemaakt, dat alle overtollige energie wordt opgeslagen als vet. Wanneer je vervolgens minder voedsel (en dus energie) binnen krijgt, zal je lichaam dat extra vet gaan verbranden om genoeg energie te krijgen. Door dit proces zul je gewicht kwijt gaan raken. Dat is het hele idee achter het dieet van Cambridge.

 

Het dieet is zo ontworpen dat je bepaalde maaltijdvervangers krijgt om op te leven. Deze vervangers komen in de vorm van bepaalde shakes en soepen. Het dieet is niet gratis, dat moge duidelijk zijn. Je moet behoorlijk diep in de buidel tasten om mee te mogen doen aan het dieet. Je komt eerst in contact met een coach die dit dieet mag verkopen. Deze zal je helemaal doorlichten om vervolgens te beginnen aan het dieet. Alles wordt opgenomen, en gedocumenteerd en je kunt dus goed de resultaten zien. Je krijgt 3 maaltijdvervangers per dag. Als je eenmaal 3 weken bezig bent met het dieet, zul je een zogenaamde tussenweek moeten inlassen. Je mag dan in de avond een lichte maaltijd eten i.p.v de soepen en shakes.

 

Resultaten zijn snel te zien 

Met dit dieet zullen de kilo’s echt van je lichaam afsmelten. Je krijgt namelijk maar een fractie van de energie binnen als dat je anders binnen zou krijgen met een reguliere maaltijd. De energie die je binnen krijgt is ook beperkt. 500 kilocalorieën  per dag is gebruikelijk bij het Cambridge dieet. Doordat je zo weinig energie binnen krijgt kan het afvallen vrij snel gaan. Het wordt dan ook vaak toegepast door mensen die snel en effectief op gewicht willen komen.

Kritisch over het dieet 

Er zijn voor voedingsdeskundige wel een aantal punten van kritiek te noem over dit dieet. Zo wordt er bijvoorbeeld geopperd dat het aantal calorieën dat per dag wordt ingenomen veel te weinig zou zijn. Er zijn ook weer andere deskundigen die een compleet andere mening over deze methode hebben. Het komt er in ieder geval op neer dat het Cambridge dieet tot de crashdiëten kan worden gerekend. Er zullen altijd voorstanders en tegenhangers zijn van een bepaalde methode. De meeste mensen die het dieet gevolgd hebben zijn er echter wel lovend over.

Snel aankomen na einde dieet 

Natuurlijk zijn er niet alleen maar positieve punten aan dit dieet. Zo zijn er ook mensen die na het stoppen met het dieet heel snel weer enkele kilo’s aangekomen zijn. Dat is ook wel te verklaren. Er wordt namelijk enkele weken of maanden weinig tot geen vast voedsel genuttigd. Het lichaam is dus helemaal niet meer gewend aan het vaste voedsel zodra er gestopt wordt met het dieet. Hierdoor gaat het lichaam alles vasthouden, en daardoor kom je snel weer enkele kilo’s aan.Over de Auteur

Schrijft over gezondheid, en afvalmethodes

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo