Moeite om gemotiveerd te blijven met afvallen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Moeite om gemotiveerd te blijven met afvallen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 547 | Aantal woorden: 478 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn manieren om opnieuw motivatie te krijgen. Voor veel mensen is dit nodig om op het goed pad te blijven. Noteer daarom waarom je af wilt slanken en waar je het voor doet. Stel bijvoorbeeld een doel, hoe je dit wilt bereiken en waarom je dit doel wilt bereiken. Noteer alles wat je denkt. Pak dit er vervolgens bij wanneer je het dan niet meer kunt volhouden. Als je het weer terugleest dan weet je precies waar je het voor doet. Voor veel mensen werkt dit goed om weer met volle moed verder te gaan met de strijd tegen de kilo’s.

Dagboek bijhouden
Hou een dagboek bij met je wat je precies op een dag eet. Dit is vooral belangrijk als je geen dieet volgt. Indien je opschrijft welke etenswaren je eet en in welke hoeveelheden krijg je een goed beeld van wat je allemaal naar binnen werkt. Veel mensen hebben geen idee wat ze nu precies eten op een dag. Met een dagboek bijhouden krijg je hier inzicht in. Je weet dan precies hoeveel je eet. Je kunt hiermee eveneens meteen analyseren waar het niet goed gaat zodat je aanpassingen aan je eetpatroon kunt maken. Door kleine aanpassingen te maken kun je steeds meer afvallen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die het eten bijhouden sneller en meer afvallen.

Vooruitgang bijhouden

Als je aan het afvallen bent dan zijn er meerdere wijzen om dit bij te houden. Het bijhouden van de vooruitgang zorgt ervoor dat je een beter beeld hebt hoe je ervoor staat ten opzichte van de beginsituatie. Hierdoor kun je niet alleen tussendoor bijsturen als het niet snel genoeg gaat maar het kan ook nieuwe motivatie leveren. Je kan een spiegel gebruiken om de vooruitgang te zien. Het probleem hiermee is dat de verschillen vaak moeilijk zelf te zien zijn. Doordat je bijna iedere dag in de spiegel kijkt zie je het verschil niet goed met de eerdere periodes. De vooruitgang in kilo’s kun je bijhouden aan de hand van een weegschaal. Door je gewicht bij te houden en te noteren weet je precies hoeveel kilo’s je verloren bent. Dit is een precieze meting dat een goede indicatie geeft hoe je het doet. Het is hiernaast nog een optie om het vetpercentage bij te houden. De dikte van de huidplooi wordt dan gemeten. Dit zorgt voor een nog betere indicatie. Zo zijn er verschillende manieren om de vooruitgang bij te houden.

Bron

Over de Auteur

Ik schrijf artikelen over verschillende onderwerpen zoals afvallen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[242 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo