Nadelen van het Cambridge dieet
PDF versie | Print Versie | Html Versie
Auteur: cambridgedieet | Via Artikel Post
Gezien: 1343 |
Aantal woorden: 605 |
Datum: Sun, 24 Mar 2013 |
0 commentaar
Het Cambridge dieet is in de jaren 70 ontwikkeld en heeft in de afgelopen decennia verschillende opfrisbeurten verkregen. Iedere nieuwe vorm van afvallen heeft het Cambridge dieet overleefd, daar het tot op de dag van vandaag nog steeds één van de meest gebruikte wijzen van afvallen is. Miljoenen mensen van over de hele wereld maken namelijk gebruik van het Cambridge dieet.
Belangrijke redenen voor mensen om te kiezen voor het Cambridge dieet zijn dat je in korte tijd veel gewicht kunt verliezen. Zo kun je op maandbasis meerdere kilo´s kwijtraken. Ook het niet volgens recepten hoeven koken en de eenvoud welke de maaltijd vervangende producten ter tafel komen zijn belangrijke redenen. Je hoeft niet het gehele leven overhoop te gooien om gewicht te kunnen verliezen met behulp van het Cambridge dieet. Het aantal maaltijden verandert namelijk niet, enkel de samenstelling van de maaltijden is anders. De snelheid en eenvoud van het verliezen van kilo´s maakt het Cambridge dieet dan ook immens populair onder Nederlanders.
Als kanttekening tegen alle eerder genoemde voordelen, zijn er uiteraard ook een aantal belangrijke nadelen te noemen van het verliezen van kilo´s via het Cambridge dieet. Een groot nadeel van het Cambridge dieet is dat je slechts een beperkte hoeveel calorieën per dag binnenkrijgt. Het Cambridge dieet laat je namelijk niet meer dan 500 tot 1000 calorieën per dag innemen, waar een gemiddeld inactief persoon volgens deskundigen minimaal 1200 calorieën per dag nodig heeft. Een bijkomend nadeel van dit gegeven is dat de kans op een jojo effect na stoppen met het Cambridge dieet extra kan worden aangewakkerd. Juist door het tijdelijk minder innemen van calorieën wordt de spijsvertering en vetverbranding verstoord, wanneer er weer op een normale wijze wordt gegeten. Deze verstoring kan er dan weer voor zorgen dat de snel verloren kilo´s er ook weer in korte tijd aan kunnen komen.
Door de innamen van een beperkt aantal calorieën per dag dient dus veel te worden gelaten. Het tijdens een verjaardag nemen van een lekker stuk taart, of het ´s avonds op de bank kijken van een film met een zak chips, zit er op dat moment dan ook niet meer in. Maar dit is uiteraard niet enkel een nadeel van alleen het Cambridge dieet, daar je bij ieder dieet het best zoveel mogelijk suiker houdende producten kunt vermijden.
Over het algemeen wordt het Cambridge dieet dan ook vaak betiteld als een dieet dat niet voor de lange termijn kan worden ingezet. De tijdelijk verstoorde innerlijke huishouding kan er voor zorgen dat de kilo´s er weer snel aan komen. Dit terwijl je juist voor het Cambridge dieet hebt gekozen om de overtollige kilo´s in korte tijd blijvend eraf te laten. Bovenstaande nadelen hoeven niet voor iedereen als grote nadelen te worden ervaren, daar er voldoende succesverhalen te melden zijn welke na het volgen van het Cambridge dieet niet zijn vervallen in een jojo effect. Het is dan ook verstandig om voor aanvang van een dieet, de beschikbare diëten langs elkaar te zetten, opdat je vanuit een zo breed mogelijk perspectief de meest geschikte oplossing voor het overgewicht kunt kiezen.
Over de Auteur
Het Cambridge dieet kent vele succesverhalen, maar kent ook zeker een aantal kanttekeningen. Middels bovenstaande wordt duidelijk dat bij de keuze voor een dieet niet enkel dient te worden gekeken naar de voordelen, maar ook nadelen in ogenschouw dienen te worden genomen.
Gerelateerde artikelen
- deel dit artikel met anderen
Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen