Veel afvallen loont. - Artikelpost

Veel afvallen loont.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 681 | Aantal woorden: 530 | Datum: | 0 commentaar

Veel afvallen loont, mits goed begeleid

Een belangrijk aantal artsen en diëtisten menen dat mensen die tijdens een dieetvoeding- en beweegprogramma veel afvallen na afloop van het programma relatief weer meer aankomen dan mensen die minder afvallen. Hoe meer kilo’s iemand afvalt, des te meer hij relatief gezien aankomt als het programma is afgelopen, is de gedachte.
Onderzoek van het RIVM ( Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) spreekt deze gedachte tegen: het is juist goed  zoveel mogelijk kilo’s aan gewicht te verliezen, maar dit dient dan wel op een verantwoorde manier te  gebeuren.

Mensen met overgewicht kunnen flink wat gewicht verliezen door het volgen van een dieetprogramma waarin zij onder begeleiding van een arts of diëtist hun eet- en beweegpatroon veranderen en reguleren.
Literatuuronderzoek van het RIVM laat zien dat mensen gemiddeld zo’n 54% van hun gewichtsverlies behouden in het eerste jaar na afloop van het dieet- en beweegprogramma dat zij volgden. Dit staat los van de hoeveelheid kilo’s die men tijdens het programma kwijt raakt. Iemand die bijvoorbeeld 5 kilo afvalt, zal in het jaar na het volgen van het programma nog  ongeveer 2,5 kg van het gewichtsverlies behouden en iemand die 10 kilo afvalt, behoudt daarvan nog bijna 5 kilo.
De conclusie is dat als het proces van afvallen op een verantwoorde manier en goed wordt begeleid er dan volgens dit RIVM onderzoek geen belemmering is om tijdens een dieetprogramma zoveel mogelijk aan gewicht proberen te verliezen.

Voor dit onderzoek zijn 22 zogenaamde leefstijlprogramma’s voor mensen met overgewicht onderzocht en geëvalueerd. Elk van deze  programma’s bestonden  uit zowel een beweeg- als een dieetonderdeel en de gemiddelde duur kwam uit op tien maanden.
Na een jaar waarin ook geen begeleiding meer plaats vond werd het behoud aan het gewichtsverlies vastgesteld

Het onderzoek zal worden gepresenteerd aan de internationale media tijdens het International Congress of Obesity (ICO) in Stockholm op 12 juli 2010.

http://www.dieetvoeding.net

 

Over de Auteur

http://dieetvoeding.net

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo