Verander je ongezonde eetgewoonten - Artikelpost

Verander je ongezonde eetgewoonten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 376 | Aantal woorden: 528 | Datum: | 0 commentaar

Zodra je je realiseert dat de meeste gewichtsproblemen zijn gerelateerd aan slechte eetgewoonten dan zul je begrijpen dat als je deze slechte gewoonten kunt elimineren jij gewicht zal gaan verliezen. 

De eerste stap in dit proces is om te bepalen wat jouw ongezonde eetgewoonten zijn. Kijk naar de tijden wanneer je de neiging hebt om te veel te eten en onderzoek welke aanleiding deze reactie teweegbrengt.

Je kunt deze triggers alleen elimineren wanneer je inzicht krijgt in wat ze zijn, dat maakt het een stuk makkelijker om een oplossing te vinden voor je eet probleem. 

Comfort food

Je moet ook kijken naar de soorten voedsel waartoe je aangetrokken wordt tijdens deze periode's. Vaak zal het comfort food zijn. Allerlei soorten snacks, zoals chips, patat en vette hapjes enz. Deze comfort voedingsmiddelen hebben zo'n geringe voedingswaarde dat ze je in feite alleen maar stimuleren om meer van hetzelfde te eten.

Door simpelweg je comfort food te verwisselen met voedingsmiddelen die een hogere voedingswaarde hebben zal je nog steeds aan je behoeften kunnen voldoen en tegelijkertijd de negatieve bijwerkingen elimineren die gekoppeld zijn aan ongezonde voeding. Afslanken Info biedt een schat aan informatie over hoe je je eetgewoonten kunt verbeteren.

Je dagelijkse leven 

Omdat de meeste dingen die we in ons leven doen gewoonte patronen zijn denken we zelden nog na over de activiteitenen die wij ondernemen. Onze dagelijkse routine verloopt voor een groot gedeelte op de automatische piloot. Helaas omvat alles wat we gedurende de dag doen zowel de goede als slechte gewoonten en het zijn de ongezonde gewoonten die schade veroorzaken. 

Naarmate we ouder worden en meer en meer aspecten van ons leven gewoonten zijn geworden is het moeilijker om ons te realiseren dat we deze gewoonten hebben en daardoor zelfs moeilijker om je ervan te ontdoen. Met name als we er al een hele lange tijd aan gewend zijn. 

Onderzoek jezelf 

Met een beetje persoonlijk onderzoek zul je snel merken welke diverse verschillende dingen de oorzaak zijn van je ongezonde eetgewoonten en je probleem met je gewicht.  

Door je alleen te richten op een van deze gewoonten tegelijk wordt het al een stuk makkelijker om wijzigingen aan te brengen. Vaak kan het veranderen van slechts één gewoonte een positieve invloed hebben op veel andere gewoonten.

Je kunt het!  

Het proces wordt zeker gemakkelijker naarmate je je er in slaagt om meer patronen aan te passen en door je meer te concentreren op dat gebied dan op het voedsel zelf. Dan zou je zelfs tot de conclusie kunnen komen dat gewichtsverlies niet zo'n overweldigend en onoverkomelijk deel is van je leven.
Over de Auteur

Berto, www.afslankeninfo.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo