Welke cardio machine - Artikelpost

Welke cardio machine

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 624 | Aantal woorden: 820 | Datum: | 0 commentaar

Voor hen die overwegen een cardio apparaat te kopen om thuis te trainen of voor regulier gebruik in de sportschool, is het moeilijk om erachter te komen welk apparaat het beste is.

Het korte antwoord is dat geen apparaat beter is omdat ze totaal verschillend zijn, maar elk heeft zijn voor- en nadelen. Laten we hier eens naar kijken.

Welk apparaat verbrandt meer calorieën?

Velen denken dat omdat de elliptical zowel de bovenste als onderste ledematen gebruikt, deze meer calorieën verbrandt dan de treadmill en deze theorie lijkt logisch. Een volledige lichaamsworkout zoals langlaufen, roeien etc. wordt gezien als de beste cardiovasculaire workout die de meeste calorieën verbranden in de minst mogelijke tijd.  

Maar volgens Thomas Altena, professor op het gebied van voeding en beweging op de Universiteit van Missouri-Columbia die een studie naar zuurstofretentie, hartkloppingen, verzuring en mate van krachtsinspanningen:

“fysiologische reactive die geassocieerd worden met elliptische oefeningen waren haast identiek aan de treadmill oefeningen.”

Een andere studie wees uit dat door het breder maken van de staplengte van een elliptical het verbranden van calorieën kan toenemen.

Op dezelfde manier vond Brett Spottke van de Exercise Equipemtn Expert dan een 150 lb wegende volwassende tot 741 calorieën per uur verbrandt met een treadmill en 591 met een elliptical, alle andere omstandigheden gelijk blijvend.

Veelzijdigheid en gebruiksgemak

Omdat ellipticals zowel de bovenste als onderste ledematen van het lichaam gebruikt, zijn ze veelzijdiger. Eén van de voordelen van deze elleptical is dat het een lage impact heeft vergeleken met de treadmills. Dus zijn ze voor een breder publiek geschikt, voor zowel de alledaagse fitnesser als de ouderen en tijdelijk of permanent geblesseerden.

Daar tegenover staat dat de treadmills druk uitoefenen op de gewrichten tijdens het lopen joggen of rennen. Dit leidt tot blessureproblemen, vooral voor de ouderen en geblesseerden. Dus elliptische apparaten zijn de betere keuze voor deze groepen.

 

Ongeacht je keuze zijn fitness oefeningen op zowel treadmills als ellipticals erg goede apparaten die uw conditie op de lange termijn verbetert, evenals uw gezondheid wanneer u er regelmatig gebruik van maakt. Over de Auteur

Jasper is een auteur voor de fitness website fitness-plaza.nl en schrijft al jaren met plezier over diverse fitness onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[349 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[116 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo