FB pix Wie is dr. Öz? - Artikelpost

Wie is dr. Öz?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2675 | Aantal woorden: 472 | Datum: | 0 commentaar

Dr. Oz komen we tegenwoordig ook tegen op Nederlandse websites. Hij is vooral bekend van de producten Lipo 13 en Carbuloss. Producten die mensen kunnen helpen bij het afvallen. Maar wie is dr. Oz eigenlijk?

Wie dr. Oz?

Dr. Oz heet officieel Mehmet Cengiz Öz en is geboren op 11 juni 1960. Zoals zijn naam doet vermoeden heeft hij de Turkse nationaliteit. Wat veel mensen niet weten is dat hij ook de Amerikaanse nationaliteit heeft. Dr. Oz is bekend geworden via de televisie. Zo was hij vanaf 2004 regelmatig te gast in de Oprah Winfrey tv show die door 40 miljoen mensen dagelijks wordt bekeken. Daarnaast was Mehmet Öz te gast in de show van Larry King en andere tv shows en is hij een bekende schrijver/publicer. In het jaar 2009 kreeg Oz zijn eigen tv show gericht op gezondheidskwesties. Dr. Oz is van oorsprong een cardioloog en is meerdere keren gekozen tot beste cardioloog van het jaar.

Waar staat dr. Oz bekend om?

We hebben hierboven al verteld hoe hij bekend is geworden en wat zijn achtergrond is (arts). Oz staat erom bekend mensen dat hij mensen geel goed visueel (video) kan uitleggen hoe ons lichaam in elkaar zit en hoe het functioneert. Wat betreft zijn vakgebied is hij sinds 2001 directeur van de Columbia Universiteit en voert hij jaarlijks veel operaties uit in het ziekenhuis van New York. Op de universiteit worden veel onderzoeken gedaan die hij persoonlijk begeleid. Zo heeft hij meer dan 400 onderzoeken en wetenschappelijke boeken op zijn naam staan. Specifiek heeft Dr. Oz een eigen dieet ontwikkeld in samenwerking met dr. Roizen.

Wat is de filosofie van dr. Oz ten aanzien van afvallen?

Meneer Oz heeft een aantal kenmerkende opvattingen over afvallen die we hieronder kort voor je hebben samengevat: kijk niet teveel op de weegschaal. Spiermassa weegt namelijk ook veel en dit is juist gezond. Verder wordt op de weegschaal niet duidelijk waar de vetophopingen precies zitten. Dit is wel belangrijk om dat vet op bepaalde plaatsen wel of juist niet schadelijk is. Kijk vooral naar je buikvet en probeer dit te verminderen Eet minder maar niet te weinig Regelmatig eten Pas op met bewerkt eten, vermijd dit zoveel mogelijk. Eet veel vezelrijke producten Voldoende slapen/rusten Verhoog de inname van calcium Verder benoemt Oz een aantal specifieke voedingsstoffen die u regelmatig zou moeten eten om gezond te blijven. Daarnaast heeft Dr. Oz zijn eigen lichaamsbewegingen ontwikkeld en vertaald naar 4 oefeningen die iedereen zou moeten uitvoeren om af te vallen.Over de Auteur

Mirjam Koender schrijft regelmatig over gezondheid en aanverwante onderwerpen. Op haar website www.snelcalorieenverbranden.nl beschrijft ze hoe u snel calorieën kunt verbranden en geeft ze gezondheidstips.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo