FB pix alcoholvergiftiging - Artikelpost

alcoholvergiftiging

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1167 | Aantal woorden: 555 | Datum: | 0 commentaar

Alcohol vergiftiging.

 

Alcoholvergiftiging is populair. En dit is geen goed teken. Met het carnaval achter de rug en de grote toename van jeugdige drinkers is vooral de laatste weken het aantal vergiftig op gelopen.

 

Drank spelletjes 

Het is en blijft een zware taak. De jeugd drinkt steeds eerder en meer. Ook met veel drank spelletjes is het de bedoeling om zo snel mogelijk zo veel alcohol te drinken als het kan. Deze spelletjes worden onder de noemer coma zuipen genoemd. Een tal van spelletjes maakt de jeugd los om veel alcohol te nuttigen. Veel van de soms nog jonge kinderen zien het als tijdverdrijf en niet als een probleem met alcohol. Veelal is bij de jongste generatie de schade al geleden eer men beseft dat zo veel alcohol drinken een probleem vormt.  Bijna altijd is blijvende hersenschade het gevolg.

 

Ziekenhuis in om alcohol.

Ondanks dat je steeds vaker hoort van ziekenhuis opnames na alcohol gebruik onder de jeugd word het beeld gevormd dat hier de grote oorzaak ligt. Niets is minder waar. Het probleem wat de aandacht van de media krijgt is dat er steeds meer kinderen opgenomen worden. Toch zit het grootste aantal opnames in de leeftijd 30 to 50 jaar. Dit gebeurd vaak door overmoed en mindere weerstand dat er uiteindelijk een ziekenhuis opname plaats vind.

 

Hersenschade is onzin

De schade van een vergiftiging kan enorm zijn. Theoretisch gezien is elke keer dat je drinken bent een vergiftiging. Dit geval een kleintje en kan je lichaam met een 24 uur weer veel afvoeren. Het word dus anders als dit niet meer mogelijk is. Dan krijg je uitval in het lichaam. Deze probeert dan de organen te beschermen door ze uit te zetten. Vaak zien we toch blijvende schade aan organen. Dit vaak bij de hersenen en de lever. Ook bij zien we vaak dat er blijvende schade ontstaat aan de nieren.

 

Klein hoekje, houd hem klein

De schade kun je onder twee factoren noemen. En eigenlijk toch ook niet. Je hebt directe schade, als zijnde aan de hersenen. In directe schade, aan bijvoorbeeld de nieren. Maar ook neven schade aan de hand van ongevallen en val partijen die ontstaan na het gebruik van alcohol. Regelmatig word er een stom dronken persoon met een enorme hoofd wond op de eerste hulp gebracht. Dan nog maar niet te spreken over de verkeersongevallen met drank op.

Meer info

Meer info over alcohol en alcoholvergiftiging vind je op www.alcoholvergiftiging.comOver de Auteur

Martijn 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo