FB pix Alfalfa: Goed voor mens, en goed voor de bodem - Artikelpost

Alfalfa: Goed voor mens, en goed voor de bodem

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 81 | Aantal woorden: 911 | Datum: | 0 commentaar

Alfalfa is een vaste plant uit de vlinderbloemfamilie. Het wordt al duizenden jaren verbouwd als veevoer en groenbemester. Alfalfa is een zeer voedzaam gewas dat een rijke bron is van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Het is ook een uitstekende bodemverbeteraar.

Wat is alfalfa?

Alfalfa is een eenjarige plant die tot 1,5 meter hoog kan worden. De bladeren zijn klein en drielobbig. De bloemen zijn paars of wit en groeien in trossen. Alfalfa is een zeer winterhard gewas dat goed gedijt in droge, warme klimaten.

Waarom is alfalfa belangrijk?

Alfalfa is een zeer voedzaam gewas dat een rijke bron is van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Het is een belangrijk onderdeel van het dieet van veel veesoorten, waaronder koeien, paarden, schapen en geiten. Alfalfa is ook een uitstekende bron van eiwitten voor mensen.

Alfalfa is ook een uitstekende bodemverbeteraar. Het helpt om de bodemstructuur te verbeteren en de bodemvruchtbaarheid te verhogen. Alfalfa bindt stikstof uit de lucht en zet dit om in een vorm die door planten kan worden opgenomen. Dit helpt om de behoefte aan kunstmest te verminderen.

Voordelen van alfalfa

Alfalfa biedt een aantal voordelen voor zowel mens als dier. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Voedzaamheid: Alfalfa is een zeer voedzaam gewas dat een rijke bron is van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.
  • Bodemverbetering: Alfalfa is een uitstekende bodemverbeteraar die helpt om de bodemstructuur te verbeteren en de bodemvruchtbaarheid te verhogen.
  • Stikstofbinding: Alfalfa bindt stikstof uit de lucht en zet dit om in een vorm die door planten kan worden opgenomen. Dit helpt om de behoefte aan kunstmest te verminderen.

Gebruiken van alfalfa

Alfalfa wordt voornamelijk gebruikt als veevoer en groenbemester.

Veevoer: Alfalfa is een zeer voedzaam gewas dat een rijke bron is van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Het is een belangrijk onderdeel van het dieet van veel veesoorten, waaronder koeien, paarden, schapen en geiten. Alfalfa helpt om de groei en ontwikkeling van dieren te bevorderen en om de gezondheid van hun vacht en botten te verbeteren.

Groenbemester: Alfalfa is een uitstekende groenbemester die helpt om de bodemstructuur te verbeteren en de bodemvruchtbaarheid te verhogen. Alfalfa bindt stikstof uit de lucht en zet dit om in een vorm die door planten kan worden opgenomen. Dit helpt om de behoefte aan kunstmest te verminderen.

Alfalfa is een zeer veelzijdige plant die een aantal voordelen biedt voor zowel mens als dier. Het is een belangrijk onderdeel van het dieet van velen en het kan ook worden gebruikt Alfalfa is ook een uitstekende bodemverbeteraar die helpt om de bodemstructuur te verbeteren en de bodemvruchtbaarheid te verhogen.Over de Auteur

Bijnada.nl, jouw toegewijde bron voor informatie over Veganisme, Gezondheid en Geld Besparen.

Onze website is geboren uit een diepgewortelde overtuiging dat we, door bewuste keuzes te maken in ons dagelijks leven, positieve verandering kunnen teweegbrengen in de wereld om ons heen en in onze eigen levens.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Buzzy® Organic Sprouting Alfalfa (BIO)
Buzzy® Organic Sprouting Alfalfa (BIO)

€ 2,33
Toon product

2-Pack Kiempot Set voor Kiemgroenten - Complete Kweekset - Groei Gezonde Spruitgroenten Thuis - Kiemglas - Kiemtoren - Voor Alfalfa, Broccoli, Bonen En Meer
2-Pack Kiempot Set voor Kiemgroenten - Complete Kweekset - Groei Gezonde Spruitgroenten Thuis - Kiemglas - Kiemtoren - Voor Alfalfa, Broccoli, Bonen En Meer

€ 29,99
Toon product

Into the Cycle Alfalfa kiemzaden biologisch 30 Gram Zakje NL-BIO-01
Into the Cycle Alfalfa kiemzaden biologisch 30 Gram Zakje NL-BIO-01

€ 4,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo