FB pix Amandelstenen zelf verwijderen? Wat is de juiste oplossing? - Artikelpost

Amandelstenen zelf verwijderen? Wat is de juiste oplossing?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2051 | Aantal woorden: 655 | Datum: | 0 commentaar

Amandelstenen zelf verwijderen? Oplossing tegen tonsilstones

Wat kan ervoor zorgen dat je last krijgt van amandelsteentjes? Wat kunnen we de schuld geven voor dit vervelende probleem? Jammergenoeg is er niet één oorzaak aan te wijzen, maar hebben verschillende factoren invloed op de vorming van witte keelstukjes, die we ook tonsilstones of tonsillitis noemen. Het is lastig alle amandelsteentjes onder controle te houden, maar met geduld en inzet kun je ze flink reduceren of zelfs uitschakelen.

Wat zijn amandelstenen?

Ten eerste, wat zijn amandelstenen? Hoe ontstaan ze? Waar zijn ze van gemaakt? Tonsilsteentjes zijn verharde keelpropjes die worden gefabriceerd in de kleine groeven van je amandelen. Deze groeven noemen we ook wel crypten. Waar voorheen de crypten dienden voor het opvangen van ziektekiemen en het lichaam zodoende beschermde tegen binnendringende schadelijke bacteriën, zijn ze tegenwoordig meer tot last. Het immuunsysteem van ons lichaam is inmiddels zó ontwikkeld dat de noodzaak van amandelen is afgenomen. Ze vangen nu helaas ook voedselresten, slijm en anäerobe plaqueresten op van de tong en tanden. Zo ontstaat zich een stinkend mengsel in je amandelen dat je niet zomaar weghaalt. Door middel van calcium uit speeksel en voeding raken ze versteend en kunnen je amandelen groter worden en heb je soms het gevoel dat er iets in je keel steekt dat je niet kunt wegslikken.

Amandelstenen oplossing

De beste oplossing tegen amandelstenen en om van deze stukjes af te komen is een tonsillectomie te ondergaan, ofwel een chirurgische verwijdering van je keelamandelen. Soms halen ze ook je neusamandelen eruit, dit heet een adenoïde. Voor veel mensen is dit een heftige operatie, vanwege flinke napijn en kans op nabloedingen. Ook komt er tijdens de operatie veel bloed vrij. Het grootste deel zuigen ze op tijd weg, maar men ontkomt er niet aan dat er ook bloed via je slokdarm naar je maag beweegt, waardoor je zeer misselijk kunt worden. Gelukkig zijn er veel mensen die de operatie zonder problemen doorstaan en er snel weer bovenop zijn.

Producten

Ben je bang voor een operatie en wil je eerst proberen om het via een andere manier op te lossen dan kun je kiezen om producten te gebruiken die de bacteriën uitschakelen die de motor zijn achter de productie van amandelsteentjes. Amandelstenen zelf verwijderen is mogelijk, maar lastig. Anaerobe gramnegatieve organismen leven van suikers en eiwitten en hebben een hekel aan speeksel en zuurstof. De enige manier om bacteriën uit te schakelen is door speekselklieren aan het werk te zetten, zuurstofmoleculen aan te brengen en zuivelproducten en suikers waar mogelijk te verbannen uit je voedingspatroon. Met oxygene middelen ontwikkel je op een natuurlijke wijze dat de speekselklieren worden gestimuleerd en voeg je zuurstof toe. Anäerobe bacteriën verdwijnen nu. Oxyd8 is een goed product om deze natuurlijke balans te kunnen ontwikkelen.

Neus- en tongbacteriën

Omdat amandelsteentjes ook verschijnen door neus en tongbacteriën wordt geadviseerd je tong te poetsen met een Orabrush. Neusslijm verwijder je het best met de Nasal Sinus Drops. Snuit je neus goed leeg en druppel vervolgens in beide neusgaten 1 druppel. Met een monosyringe kun je stukjes wegspuiten die aan de uiteinden van je amandelen zitten. Graag voorzichtig, laat de straal het werk doen en raak de amandelen niet aan. Al met al is het lastig om amandelsteentjes te verwijderen, echter met wat geduld en de juiste middelen zou het moeten lukken!Over de Auteur

AE Goodies

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo