FB pix Anti kater tips - Artikelpost

Anti kater tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2323 | Aantal woorden: 903 | Datum: | 0 commentaar

Oplossingen tegen een kater zijn er wel. En we kennen het allemaal toch? Je bent tot laat op gebleven, lekker uit geweest met goede vrienden en ondertussen heb je toch aardig wat drankjes gedronken. Misschien ben je de tel een beetje kwijt geraakt of heeft iemand jou heerlijke shotjes gegeven waarvan je het effect niet kon inschatten. Wat de reden ook is, je wordt de volgende dag wakker en je voelt je verschrikkelijk slecht, brak met hoofdpijn. Je hebt een fikse kater en je hebt een grote behoefte aan een oplossing dit weer weg te krijgen. Of op zijn minst te verminderen.

Maak je geen zorgen. Hieronder een paar goede tips die jou kunnen helpen bij het aanpakken van een kater. Veel dingen kunnen, zolang de timing ideaal is, zelfs een zogenaamde hangover geheel weg nemen. Andere genezende middelen zullen jouw kater niet wegnemen maar zullen de symtonen ervan wel vertragen zodat je jezelf wel een stuk beter zult gaan voelen.

Dus ga aan de slag met deze suggesties en breng ze in praktijk zodat je al snel jouw dingen kunt doen en niet de hele zaterdag of zondag in je bed moet blijven liggen. Geniet van jouw weekend zelfs na een avondje doorzakken.

Slaap

Eigenlijk heb je jouw lichaam misbruikt. En het lichaam heeft tijd nodig om weer te herstellen. Ook in de natuur zal een dier, indien gewond geraakt, ergens in de schaduw gaan liggen om te rusten en zodoende te genezen. Jij hebt zojuist een miljoen cellen uit jouw lever weg gespoeld en dus is uitrusten prioriteit nummer 1. Slaap goed!

Drink veel water

Alcohol zorgt gek genoeg ook voor het uitdrogen van jouw lichaam. Je komt dus water te kort in je lijf, je bent gedehydrateerd. Ook jouw lever zal gevoelig zijn geworden. Drink voordat je naar bed gaat 2 hele grote glazen met water en zet een 3e glas water naast je bed. Zodra je wakker wordt, drink je het 3e glas ook helemaal leeg. Het liefste in het midden van jouw slaap, midden in de nacht. Voel je volgende dag toch nog een kater dan moet je derest van de dag veel water blijven drinken. Geen dorst? Toch water drinken!

Neem een multi vitamine pil

Ook voordat je naar bed gaat moet je even een multi vitamine pil nemen. Op deze manier vul je een klein beetje de verloren mineralen en vitaminen aan. Mocht je het vergeten zijn voor het slapen gaan dan moet je een pilletje nemen direct na het opstaan. En natuurlijk moet je dit pilletje innemen met lekker veel water.

Drink tussendoor iets anders

Vaak drink je tijdens het uitgaan steeds hetzelfde drankje. Dit kan bier zijn, witte of rode wijn, een baco, shotjes, etc. Maar om de gevolgen van alcohol wat te reduceren kun je beter tussen de drankjes door ook eens een frisdrank of water bestellen. Zodoende voeg je al wat vocht toe aan je lichaam en werk je de dehydratatie wat tegen.

Frisse lucht

Zorg ook voor voldoende frisse lucht. Gaat tussendoor eens even naar buiten, als dat kan, en haal een frisse neus. Als je niet te dronken bent en niet te ver van huis bent dan is het ook verstandig om naar huis te wandelen. Je krijgt dan ook wat gezonden beweging en ondertussen adem je voldoende zuurstof naar binnen.

Vette hap

Er zijn verhalen bekend van mensen die claimen minder last te hebben van een kater als ze na het uitgaan nog even een vette hap eten ergens. Vaak is dit een frietje / patatje of een broodje shoarma. Je kunt natuurlijk ook thuis nog even iets lekkers klaar maken zoals een lekker gebakken eitje met spek. Anderen worden bij het idee al misselijk en kunnen deze mogelijke oplossing dan ook beter niet toepassen.

Experts stellen dat je juist zo licht mogelijk moet eten en ook steeds kleine hapjes moet nemen. Ook hier geldt weer, kijk wat voor jou het beste werkt.

Natuurlijk is het ook verstandig om voor het nuttigen van veel alcohol te zorgen dat je voldoende gegeten hebt. De effecten van alcohol zijn veel sterker wanneer je een lege maag hebt.

Anti kater remedie 

Dit zijn slechts een paar tips van een hele lijst met mogelijkheden tegen een kater. Natuurlijk werkt een tip soms beter bij de één en een andere tip weer beter bij de ander. Dit is vaak kwestie van uitproberen en zodoende ontdekken wat voor jou het beste werkt. Er zijn echter ook nog speciale pillen / medicijnen tegen een kater. Zo heb je bijvoorbeeld het medicijn partyfit®. PartyFit® helpt, volgens de makers, het organisme om de alcohol in het lichaam te elimineren. Je zou ook een glas met ORS (oral rehydration solution) kunnen drinken. Erg vies maar het helpt tegen het uitdrogen.

 

Over de Auteur

Artikel geschreven door Artikelpost. Wil je jouw link verwerken in deze tekst? Of de gehele tekst overnemen zodat je het zelf kunt aanpassen? Neem contact op met artikelpost.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo