FB pix Wat is een burnout - Artikelpost

Wat is een burnout

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1100 | Aantal woorden: 968 | Datum: | 0 commentaar

 

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, of het nu is om puur de kost te verdienen of om jezelf te ontplooien. Het is niet raar wanneer iemand gebeurtenissen op het werk zijn of haar priveleven laat beinvloeden. Wanneer iemand langere tijd stress ervaart als gevolg van situaties op het werk kan dit leiden tot een burnout. Mensen met een burnout kunnen vaak moeillijk functioneren in het dagelijks leven wat tot problemen op het w erk en thuis leidt. 

Burnout of niet

Iedereen ervaart weleens stress en meestal verdwijnt dit gevoel weer na een periode van ontspanning. Wanneer iemand stress heeft leidt dit tot een toename van het energieniveau, jui st het tegenovergestelde van een burnout. Pas wanneer stress langere tijd aanhoudt kan dit werkelijk leiden tot een echte burnout. Daarnaast wordt een burnout ook vaak verward met een depressie. Een depressie zorgt er echter voor dat iemand stemmingswisselingen ervaart terwijl een burnout een energiestoornis is. Ook valt een burnout niet te behandelen met medicatie als antidepressiva maar enkele met therapie.

Symptomen van een burnout

Een typisch kenmerk van een burnout is een laag level van zelfvetrouwen. Je hebt geen geloof meer in je eigen kunnen en blijft hangen in een negatieve spiraal. Daarnaast verlies je het vertrouwen in andere personen, meestal collega’s. Je denkt dat hun handelingen er bewust op gericht zijn op jou te hinderen. Iemand met een burnout kan het vaak niet meer opbrengen om hun werk naar behoren te doen. Dit leidt vaak tot situaties op de werkvloer die op den duur onhandelbaar zijn. Het daarom belangrijk om een burn out in een zo vroeg mogelijk stadium te ontdekken. Wanneer dan direct met behandeling wordt gestart is er de grooste kans op een snelle genezing.

De behandeling van en burnout

Wanneer je lijdt aan burnout is het verstandig om professionele hulp te zoeken. Wanneer je in een vroeg stadium behandeld wordt is de herstelperiode relatief kort. Om de burnout symptomen te behandelen is het noodzakelijk de oorzaak ervan te achterhalen en indien mogelijk een betere werksituatie te creeeren. Met behulp van wekelijkse sessies met een psychiater of psycholoog is een burnout binnen een paar weken tot maanden bijna volledig verdwenen.
 

Over de Auteur

testjeburnout.nl

webmaster@testjeburnout.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo