Sustainability maakt bedrijven weerbaar tijdens een recessie - Artikel Post - Artikel Marketing

Sustainability maakt bedrijven weerbaar tijdens een recessie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: SVServicecenter
Gezien: 614 | Aantal woorden: 895 | Datum: Mon, 17 Dec 2012 | 0 commentaar

De economische recessie maakt het dat de werkgever steeds kritischer is naar zijn werknemers. Wat in het verleden nog geaccepteerd of werd gedoogd, wordt steeds meer een bron van irritatie.

Afspraken die ooit zijn gemaakt zijn geëvolueerd of worden genegeerd. De werknemer die jarenlang te laat op het werk verschijnt en nog steeds in dienst is. De werkneemster die altijd een half uurtje langer in de baas zijn tijd mocht pauzeren om met haar kinderen te lunchen, ook al zitten zij nu op het voortgezet onderwijs.Dit resulteert in een verhoogde irritatiegraad dat gemakkelijk kan escaleren en de werkgever op het verkeerde been zet. Een oude wetmatigheid doet zich hier weer gelden: oorzaak en gevolg. Immers, als een emmer omvalt, dan is de vloer nat.

Het gedrag van de werknemer is de resultante van handelen en nalaten van de werkgever dat zich laat vertalen in zijn personeelsbeleid en managementstijl.
De houding van de werknemer stamt nog uit de tijd van voorspoed en welvaart en heeft zich onvoldoende aangepast aan de economische realiteit: een periode van “back to the basics”, spaarzaamheid en soberheid. In tegenstelling tot de werkgever die keihard de economische realiteit ervaart, is dat besef bij de werknemer nog niet geland.

Een verstandige werkgever doet er goed aan om een helder beeld te krijgen van zijn onderneming en zijn werknemers. Welke werkgever zou niet tussen de oren van zijn werknemer willen kijken om te zien hoe de werknemer nu echt in het leven staat. Zijn er strubbelingen in persoonlijke relaties? Is de werknemer gezond?  Waar piekert hij over? Zijn er financiële zorgen of problemen?  Hoe ziet de werknemer zijn toekomst?

Wist u dat 1 op de 3 mensen niet goed slaapt en 49% van de werknemers te weinig beweegt? Weet u dat in 2 op de 3 verzuimgevallen mentale problemen de oorzaak zijn? Wist u dat elke werkgever fitte werknemers belangrijk vind?
Weet u dan ook dat 75% van de werkgevers er geen aandacht aan besteed!?

Het jaar 2013 moet voor elke werkgever in het teken staan van vitaliteit en gezondheid. Niet alleen voor zijn werknemers maar ook voor zichzelf. Het komt er op neer dat men binnen het bedrijf de koppen bij elkaar moet steken en de schouders eronder moet zetten. Maar hoe doe je dat?

Door ervoor zorgen dat je werknemers gezond en vitaal zijn. De visie die hierachter steekt is dat elke gezonde medewerker meer uit zichzelf haalt. De kracht en energie hebben om van alles te ondernemen, zowel privé als op het werk. Dat is prettig voor hunzelf maar ook voor uw bedrijf, want het werkklimaat wordt positiever, de klant krijgt meer aandacht, de productiviteit neemt toe en het ziekteverzuim daalt. Vitaliteit helpt u daarbij om uitdagingen zoals de huidige crisis, de vergrijzing, de arbeidsmarktkrapte be en verzuim, aan te pakken.

Werk aan uw Sustainability in combinatie met een goede arbodienstverlening dat voldoet aan de regels in de Arbowet. In feite ligt Sustainability in het voorportaal van de Arbo en midden in de Human Resource Management.

Met Sustainability worden goede resultaten behaald, zegt Wim Ostendorf, registerarbeidsdeskundige bij SVServicecenter-Arbo.    

Over de Auteur

Wij schrijven over praktijkervaringen op het gebied van personeel en arbeid, verzuimbegeleiding, arbodienstverlening en re-integratie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[379 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo