Astma en ademhalen - Artikel Post - Artikel Marketing

Astma en ademhalen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 334 | Aantal woorden: 690 | Datum: | 0 commentaar

Dat astma je leefstijl behoorlijk kan beperken weten astmapatiënten als geen ander. Om het ondanks deze ernstige ziekte toch wat gemakkelijker te maken om een zo normaal mogelijk leven te lijden geven we in dit artikel een aantal tips waar je wellicht iets mee kunt. Voordat je - welke tip dan ook toepast - adviseren wij je altijd om eerst contact op te nemen met een medisch specialist, zodat kan worden bekeken welke tips het beste voor jou zouden kunnen werken.

 

Alvorens we je tips geven die wellicht een positieve uitwerking op jouw leven kunnen hebben, willen we een tip geven voor ouders die kinderen met astma hebben. Deze tip heeft betrekking op het informeren van mensen (over het feit dat jouw kind astma heeft) die regelmatig met jouw kind omgaan. Denk hierbij aan de leerkrachten, sportleraar en indien van toepassing, de oppas. Door deze mensen te informeren kunnen ze ten eerste rekening houden met wat jouw kind wel en beter niet kan doen en daarnaast kunnen ze beter helpen indien er onverwachts een astma aanval zijn intrede doet. Maar wat kan je voor jezelf doen als je de ziekte hebt? 

 

Overleg met je arts over het uitvoeren van bepaalde testen (zoals bijvoorbeeld een spirometrie) die jou met de ziekte verder kunnen helpen. Dergelijke methoden zijn speciaal ontwikkelt om het functioneren van de longen te laten onderzoeken door een geschoolde medisch specialist, om vervolgens vanuit de uitkomsten een patiënt beter te kunnen behandelen.

 

Vermijd stof, pollen in de lucht en sterk vervuilde lucht. Dergelijke zaken zorgen vaak voor heftige reacties bij mensen die astma hebben. Echter, dit kan per mens verschillen. Ga goed na waar jij heftig op reageert en vermijd deze zaken. Soms reageren mensen ook op zware stress, maar ook hierop kan de reactie per persoon verschillen.

 

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is beweging belangrijk als je astma hebt. Daarnaast is aandacht voor je voeding ook zeer belangrijk. We hebben het al eerder gezegd, maar voor sporten en voeding willen we het nogmaals extra benadrukken: overleg altijd eerst met een medisch specialist alvorens je op het gebied van sport en voeding een bepaald patroon wilt gaan implementeren. 

 

Kies je interieur zorgvuldig uit. Zo is bijvoorbeeld tapijt vaak geen optie, gezien het bij veel mensen een astma aanval kan veroorzaken. Neem daarom liever een vloerbedekking die je goed schoon kunt houden. Denk ook na over je bank, in de bankkleding kan stof zich al snel ophoppen, met alle gevolgen van dien…

 

Let op wat je eet en vermijd eten waarvan je een opgeblazen gevoel krijgt. Het adem halen voor mensen zonder astma is dan al onprettig, laat staan hoe het is voor mensen die de ziekte wel hebben. 

 

Onze laatste tip is zeker niet minder belangrijk dan de voorgaande tips: ga niet bij de pakken neer zitten als je astma hebt. Je kunt een prima leven genieten als je maar op de juiste manier omgaat met de beperkingen die voor jou gelden. Voorkom dat je depressieve neigingen gaat vertonen, aangezien dit niet bevorderend is voor de kwaliteit van jouw leven. Maak er dus wat van!
Over de Auteur

Vanwege het feit dat veel van mijn familieleden en vrienden astma hebben, heb ik besloten om de tips die ik ken te delen met anderen. Ik hoop dan ook van harte dat dit artikel helpt om beter om te kunnen gaan met deze nare ziekte.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo