Behandeling van epilepsie - Artikel Post - Artikel Marketing

Behandeling van epilepsie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: gerbenv
Gezien: 914 | Aantal woorden: 445 | Datum: Wed, 4 May 2011 | 0 commentaar

De behandeling van epilepsie is persoonsgebonden. De een kan heel goed reageren op medicijnen, terwijl bij de ander meer baat heeft bij een speciaal dieët. In sommige gevallen hebben medicijnen of dieëten geen effect, en is er een operatie nodig. Er moet dan ook per patiënt gekeken worden welke behandelmethode het meest effectief is.

Medicijnen
Voor de behandeling van epilepsie zijn verschillende medicijnen (de zogenaamde anti-epileptica) te verkrijgen. Deze medicijnen genezen de epilepsie niet, maar verminderen de kans op epileptische aanvallen. De werking van het medicijn kan soms een leven lang actief blijven, maar het kan ook na een aantal jaar verminderen. Anti-epileptica is verkrijgbaar in verschillende doseringen en samenstellingen. Voor iedere patiënt kan een ander medicijn effect hebben. Soms kan een combinatie van medicijnen de beste behandeling voor een patiënt zijn.

Dieëten
Een andere behandeling voor epilepsie is het ketogeen-dieët. Dit dieët bestaat uit een vetrijke voeding met weinig koolhydraten. Doordat het lichaam weinig koolhydraten binnen krijgt, word de vetverbranding gestimuleerd. Hierbij komen de zogenaamde ‘ketogene stoffen’ vrij, die de kans op epileptische aanvallen verminderen. Dit dieët word voornamelijk voorgeschreven voor jonge kinderen. Veel kinderen met epilepsie hebben er baat bij, maar bij ongeveer een derde van de kinderen met dit dieët heeft de behandeling geen effect.

Hersenoperatie
Bij epileptische patiëten waarbij medicijnen of dieëten niet aanslaan, kan een hersenoperatie nodig zijn. Dit is helaas niet in alle gevallen mogelijk. Wanneer de aanvallen afkomstig zijn uit een gebied in de hersenen (de epilepsiehaard), en het risico tot verlamming, spraak- of geheugenverlies niet te groot is, kan een hersenoperatie plaatsvinden. Het is een risicovolle operatie en brengt een hoop nazorg met zich mee, en word daarom pas overwogen wanneer andere behandelingen niet aanslaan.

Epilepsie is bijna nooit helemaal te genezen. De behandelmethoden zoals hierboven beschreven verminderen, onderdrukken of stabiliseren de epileptische aanvallen, maar er blijft altijd kans op een aanval. In sommige gevallen blijft de patiënt door behandeling met medicijnen wel geheel aanvalsvrij. Het is dan mogelijk de medicijnen af te bouwen. Ongeveer de helft van deze mensen blijft ook na het stoppen met de medicijnen geheel aanvalsvrij.

 

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo