Belang hygiene door lerares op een geweldige manier geillustreerd - Artikelpost

Belang hygiene door lerares op een geweldige manier geillustreerd

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 348 | Aantal woorden: 630 | Datum: | 0 commentaar

Een lerares uit de Amerikaanse staat North Carolina heeft een wel een heel slimme manier gevonden om kinderen het belang van hygiëne te laten zien.  Met een leuke test liet ze de kinderen het verschil zien tussen het leven met gewassen handen en zonder. Ze postte de test op Facebook en die ging compleet viral.
Alleen al de afgelopen maand werd het bericht al 70.00 keer gelezen. 

Broodschapper

Voor de test nam ze een wit brood. Elk sneetje kreeg een andere behandeling. De eerste boterham liet ze onaangeraakt, een tweede liet ze aanraken door een kind die zijn handen niet had gewassen. Een derde boterham werd aangeraakt door een kind die zijn handen wel had gewassen en de laatste boterham werd aangeraakt door een kind die zijn handen had gewassen met desinfecterende zeep. "Ik probeerde met een coole test de kinderen te laten zien wat het belang van hygiëne is". De test was onderdeel van haar lespakket over bacteriën. Ze betrok de kinderen bij haar test door ze op verschillende manieren e boterhammen aan te raken en liet ze zien wat er na enkele weken er met de boterhammen gebeurde. De resultaten zijn behoorlijk confronterend.

De test met de boterhammen

“Dit is een vies, maar tegelijk cool experiment”, vertelt Donna Gill Allen, de lerares uit North Carolina. “Ik deed het toen ik de kinderen in mijn klas leerde over bacteriën en hoe ze zich verspreiden. Doe de handschoenen aan en stop een snede brood in een plastic zakje. Dat is het controlestaal. Was vervolgens je handen en stop een tweede snee brood in een tweede zakje zónder handschoenen (propere handen). Neem daarna het derde sneetje en laat dat rondgaan in de klas. Iedereen mocht het eens aanraken. Vervolgens deed ik de laatste boterham in het derde zakje (vuile handen). En dan laat je gewoon de tijd haar werk doen"  aldus de lerares. Voor het schokkende resultaat hoef je alleen maar even naar de bovenstaande afbeelding te kijken. 

Het belang van schoonmaken wordt onderschat

Zoals het bovenstaande experiment al laat zien is het belang van goede hygiëne groot. Dat we dit aan kinderen vroeg willen bijbrengen is een goede zaak. Het is altijd een goed idee om bij de bron te beginnen. Maar de vervolgstap wordt snel vergeten. We doelen hier op de openbare ruimtes. Op de kantoren en klaslokalen wordt op vele te lage frequentie schoongemaakt. Over het algemeen wordt er voor schoonmaak een externe partij ingehuurd, maar de regelmaat laat dan nog steeds te wensen over. Het komt ook voor dat de kwaliteit van de schoonmaak te wensen over laat. Als we zelf wel letten op onze hygiëne, maar de omgeving buiten beschouwing laten, dan is het water naar de zee dragen. Bedenk daarom eens goed of je als organisatie zelf gaat schoonmaken of dat je dit laat doen. Zoek je bijvoorbeeld op: Schoonmaakbedrijf Leiden, dan zul je vele schoonmaakbedrijven tegenkomen. Google recensies en aantal jaren in bedrijf kunnen je dan helpen een goed keuze te maken.

Over de Auteur

Sjaak van Leers | Marketeer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo