Bij welke klachten bekkenfysiotherapie? - Artikelpost

Bij welke klachten bekkenfysiotherapie?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 168 | Aantal woorden: 1203 | Datum: | 0 commentaar

Veel mensen krijgen in hun leven te maken met bekkenbodemklachten, bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap, tijdens het vrijen of bij ontlasting. Voor het bespreken van klachten, waarvoor bekkenfysiotherapie de oplossing kan zijn, ervaren veel mensen een drempel. Bekken en bekkenbodem klachten kunnen erg vervelend zijn. Zo vervelend dat ze zelfs je leven behoorlijk beheersen. Bekkenfysiotherapie kan de klachten verhelpen. Wij vroegen Fysio Douma, specialist in bekkenfysiotherapie Hilversum, bij welke klachten je terecht kan bij een bekkenfysiotherapeut. 

Problemen met plassen

Ervaar je problemen met plassen? Bij stressincontinentie is bekkenfysiotherapie de beste behandeling. Bekkenfysiotherapie is wetenschappelijk bewezen effectief bij plasproblemen. Zo kunnen problemen als ongewenst urineverlies of erg veel plasdrang verholpen worden. Deze klachten komen regelmatig voor bij mannen en vrouwen van alle leeftijden. Echter zien we deze klachten vaak terug bij vrouwen die na een bevalling. Bij mannen die aan hun prostaat geopereerd zijn komen deze klachten ook vaker voor.

Gynaecologische problemen

Er zijn veel gynaecologische problemen die kunnen optreden rondom de bekken. Een verzakking, ook wel prolaps genoemd, is een veelvoorkomend probleem. Bekkenfysiotherapie is hiervoor de beste behandelmethode.

Zwangerschapsklachten

Tijdens je zwangerschap last van bekkenpijn? En/of krijg je bij meer belasten en bewegen last van je benen, stuitje of rug? Dan kan bekkenfysiotherapie je erbij helpen. Ongeveer 35% van pas bevallen vrouwen en 45% van de zwangere vrouwen ervaart deze klachten.

Problemen met ontlasting

Bekkenfysiotherapie kan ook bij ontlastingsproblemen uitkomst bieden. Ouderen ervaren vaker problemen met de kringspier. Deze spier kan dunner en slapper worden, waardoor problemen met ontlasting veroorzaakt kunnen worden. De ontlasting wordt normaliter tegen gehouden door de kringspier, maar als deze is beschadigd kan dat voor vervelende klachten zorgen. Bekkenfysiotherapie kan uitkomst bieden bij deze klachten.

Bekkenpijn

Bij overbelasting van de bekken of de bekkenbodem kan je pijnlijke klachten ervaren. Overbelasting kan worden veroorzaakt door een zwangerschap, zwaar lichamelijk werk, een ongeluk, stress en angst. Ook kan het zijn dat de klachten voortkomen uit knie-, heup- of rugklachten.

Seksuele problemen

Als je tijdens het vrijen problemen ervaart is dat natuurlijk erg vervelend en komt dat niet ten goede van je relatie. Ook is het uitspreken van deze klachten een drempel voor veel mensen. Toch is het belangrijk om met deze problemen naar een bekkenfysiotherapeut te gaan, zodat de klachten verholpen kunnen worden. Met bekkenfysiotherapie kunnen onderstaande seksuele problemen verholpen worden:

  • Vaginisme: het hebben van gemeenschap of het inbrengen van bijvoorbeeld een tampon is niet mogelijk

  • Verminderde kracht in het bekkenbodemgebied

  • Erectieproblemen en/of ejaculatieklachten

  • Urineverlies tijdens het hebben van gemeenschap

  • Pijnklachten tijdens het vrijen (zowel mannen als vrouwen)Over de Auteur

Als fysiotherapeut schrijf ik regelmatig artikelen over gezondheidsklachten en mogelijke behandelingen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo