FB pix Bleken van tanden, alles wat u moet weten - Artikelpost

Bleken van tanden, alles wat u moet weten

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 262 | Aantal woorden: 814 | Datum: | 0 commentaar

Tanden bleken is een proces dat de vlekken en verkleuring van uw tanden verwijdert. Het helpt je ook om een heldere, witte glimlach te krijgen. Het proces van het bleken van tanden bestaat al vele jaren, maar is pas sinds kort populair in de Verenigde Staten. In feite werd het eerste product voor het bleken van tanden in de jaren vijftig geïntroduceerd. De populariteit van het bleken van tanden nam dramatisch toe in 2000 toen een nieuw product genaamd Opalescence zonder recept verkrijgbaar was.

Er zijn veel verschillende manieren om je tanden weer wit te krijgen, waaronder: tandpasta, mondwater, tandtrays en strips, laserbehandelingen en professionele behandelingen. Niet alle methoden werken echter voor iedereen en sommige methoden zijn mogelijk duurder dan andere.

 

Hoe werken tandenbleekmiddelen?

Tandenbleekmiddelen werken door oppervlaktevlekken van tanden te verwijderen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: tandpasta's, mondspoelingen, gels en strips. Vroeger werd het bleken van tanden gedaan door een tandarts. De laatste jaren is er echter een toename van doe-het-zelf kits en behandelingen voor het bleken van tanden. Mocht je je tanden willen bleken in Delft en omgeving, neem dan contact op met De Delftse Tandartspraktijk.

Stappen in een behandeling voor het bleken van tanden

Tanden bleken is een tandheelkundige ingreep die de kleur van tanden lichter maakt. Het proces wordt gedaan om tanden er witter, helderder en aantrekkelijker uit te laten zien. Er zijn twee hoofdtypen tandbleekprocedures: in-office en take-home. Behandelingen op kantoor zijn vaak duurder, maar kunnen ook sneller worden afgerond dan thuisbehandelingen.

In Delft zal de tandarts eerst een speciale gel gebruiken om je tanden schoon te maken, voordat hij de bleekgel erop aanbrengt. Daarna zullen ze een licht of laser gebruiken om de gel te activeren en deze ongeveer 20 minuten op je tanden te laten werken. De tandarts zal dan een beschermende coating op uw tanden aanbrengen voordat hij u naar huis stuurt met enkele aanvullende instructies voor thuisonderhoud.

Vaak voorkomende bijwerkingen van procedures voor het bleken van tanden

Tanden bleken procedures zijn een populaire manier om een helderdere glimlach te krijgen. Ze hebben echter ook enkele bijwerkingen. De meeste mensen kunnen de bijwerkingen van procedures voor het bleken van tanden verdragen, maar ze kunnen gevoelig zijn voor warme en koude voedingsmiddelen en dranken, kiespijn, tandvleesirritatie of infectie. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na een paar dagen of weken.

Sommige mensen kunnen ernstigere bijwerkingen ervaren, zoals gevoeligheid van de tanden die maanden of zelfs jaren aanhoudt. Daarom is het belangrijk om uw tandarts te raadplegen voordat u een procedure voor het bleken van tanden ondergaat.

Bijwerkingen van tandheelkundige behandelingen thuis voorkomen?

Thuisbleeksets zijn een geweldige manier om je tanden witter te krijgen, maar ze kunnen ook bijwerkingen veroorzaken. Voordat u een thuisbleekset gebruikt, is het belangrijk om te weten wat de gevaren zijn van het thuis bleken van tanden.

De meest voorkomende bijwerking van het gebruik van een thuisbleekset is gevoelige tanden. Dit gebeurt ongeveer twee weken na de behandeling en verdwijnt dan. Sommige mensen ervaren ook pijn in hun tandvlees of lippen na gebruik van het product. Dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen of weken. De behandeling kan uw tanden ook gevoeliger maken voor warme en koude temperaturen, dus u moet tijdens deze periode voorzichtig zijn met wat u eet en drinkt. Een ander mogelijk neveneffect van kits voor het bleken van tanden thuis is dat ze: Sommige mensen kunnen allergische reacties krijgen op de ingrediënten in de kit. Sensodyne-tandpasta is bijvoorbeeld een veelgebruikt ingrediënt in kits voor het bleken van tanden thuis, maar sommige mensen kunnen er allergische reacties op krijgen.

Conclusie

De tandarts zal u vragen naar eventuele medische aandoeningen die van belang kunnen zijn voor de procedure. Wanneer je dit bij de Delftse Tandartspraktijk doet, zullen zij ook vragen naar medicijnen die u gebruikt en of u allergieën heeft, zoals latex of jodium. De tandarts zal ook uw medische geschiedenis beoordelen en ervoor zorgen dat er geen reden is waarom hij niet door kan gaan met de procedure.Over de Auteur

Schrijft over van alles en nog wat, maar vooral in de medische wereld.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo