FB pix Blindedarmontsteking - Artikelpost

Blindedarmontsteking

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 5144 | Aantal woorden: 458 | Datum: | 0 commentaar

 

Een blindedarmontsteking is een ontsteking van de blindedarm. Het is in feite een bacterieel ontsteking van het aanhangsel van de blindedarm. Deze wordt wel eens de appendix genoemd. De blinddarm zelf is op zich niet ontstoken. Om de diagnose van deze ontsteking vaststellen in meeste gevallen zal het simpel zijn. Maar in aparte gevallen kan het heel moeilijk zijn. Als er wordt getwijfeld zal men de appendix gaan verwijderen.  Indien wordt het niet geopereerd zal dit nog erger worden. De mens kan uiteindelijk  een buikvliesontsteking krijgen. Het is heel belangrijk om een correcte diagnose vast te stellen om juiste maatregelen te nemen. De ontsteking wordt aangetroffen bij jongeren, maar het is niet uitgesloten voor andere leeftijden.

De pijn van de appendicitis treedt vooral in de rechter onderbuik. In de meeste situaties begint het pijn eerst voelbaar te worden in de buurt van de navel en dan verspreidt zich naar de onderbuik. Het meest onaangename symptomen zijn gewone misselijkheid, soms kan men gaan overgeven en de eetlust wordt minder en minder. Soms kan de patiënt zelfs koorts krijgen. De sporen van de ontsteking kan terug gevonden worden in het bloed. Deze komen in de vorm van een verhoogde bezinking en er zijn meer witte bloedcellen aanwezig. Indien zijn er twijfels zal er een echoscopie toegepast worden om tot een juiste conclusie te komen. In andere situaties kan de spier die van het buikholte naar het been gaat, geïrriteerd raken. Met als gevolg zal het been van de mens opgetrokken worden.

Op het eerste instantie wordt er aanbevolen om naar de arts te gaan. Na een definitieve diagnose zal men als traditionele methode voor de behandeling van blindedarmontsteking een operatie uitvoeren. Dit gebeurt op twee manieren. Men zal een kleine sneetje aanbrengen in de onderbuik of men zal een laparoscopisch operatie uitvoeren. Deze is een kijkoperatie waarbij kleine gaatjes worden aangebracht. Als er te lang ermee gewacht wordt zullen de darmen en het slip van de buikholte een grote massa omheen de appendix gaan vormen. Hierdoor zal er geen operatie uitgevoerd kunnen worden. In dit geval zal men enkele maanden moeten wachten tot er een operatie weer mogelijk is. Na het operatie zal de patiënt na enkele dagen, meestal vijf dagen, weer gaan normaal eten. Algemeen herstel zal in het meeste gavellen enkele weken duren. Het hestel loopt vrij snel op.Over de Auteur

Een interresante artikel over de behandeling van de blindedarmontsteking.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo