Cetirizine - Artikel Post - Artikel Marketing

Cetirizine

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 319 | Aantal woorden: 476 | Datum: | 0 commentaar

Cetirizine is een antiallergie medicijn waarvan de werkbare stof cetirizine is en dat gebruikt wordt tegen verschillende soorten allergieën, zoals onder ander hooikoorts, netelroos, jeuk, langdurig ontstoken neusslijmvlies of ontstoken ogen door een allergie. Sinds 2002 is het ook zonder recept verkrijgbaar.

Oorzaak allergie
Je bent ergens allergisch voor als je lichaam heftig reageert op bepaalde prikkels uit de omgeving. Heb je bijvoorbeeld hooikoorts, dan ben je allergisch voor graspollen of boompollen. Een allergische reactie kan ook worden veroorzaakt door andere prikkels, waaronder huisstofmijt, huidschilfers van huisdieren, insectenbeten, kwallenbeten en schimmels. Bij ieder mens kan een allergie zich op een iets andere manier uiten. Veelal zijn dat echter de ogen, de neus, de longen en op de huid.

Verschijnselen allergie
Is je neusslijmvlies ontstoken door een allergie, dan uit zich dat doordat je veel moet niezen, een loopneus met waterig slijm hebt en door jeuk. Zijn je ogen ontstoken, dan zijn ze rood, voelen ze branderig aan en jeuken ze.

Bij een allergie als hooikoorts zijn over het algemeen zowel de neus als de ogen ontstoken. Door een allergische reactie van je longen heb je het veelal benauwd en / of kun je een astma aanval krijgen. Je huid zal bij een allergische reactie veel gaan jeuken, soms zijn er ook galbulten te zien, hetgeen ook wel netelroos wordt genoemd.

Werking van cetirizine
Als je lichaam een allergische reactie vertoond, dan kom er een stof vrij die de belangrijkste veroorzaker van de allergie klachten is. Die stof heet histamine. Door dan cetirizine in te nemen wordt de werking van histamine geblokkeerd, hetgeen een vermindering van de klachten tot gevolg heeft. Na inname van cetirizine zal het ongeveer een half uurtje voordat het medicijn effect heeft. De werking van cetirizine is ongeveer een dag, dus voor een goed resultaat zal je dus elke dag een pilletje moeten nemen.

Het innemen
Cetirizine is een tablet dat je gewoon in kunt nemen met een beetje water. Bij een constante allergie neem je elke dag een tabletje. Heb je zo af en toe last van een allergie, dan neem je alleen een tabletje op het moment dat je die allergische reactie hebt.

Bijwerkingen cetirizine
Cetirizine heeft heel weinig tot geen bijwerkingen. Slechts zelden komen bijwerkingen als hoofdpijn, sufheid, vermoeidheid of een droge keel of droge hoest of neus voor. Denk je dat je last van bijwerkingen hebt, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Over de Auteur

Informatieve artikelen met betrekking tot gezondheid. Het betreft onderwerpen die ons alles meestal aangaat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[244 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo