FB pix Chakra meditatie - Artikelpost

Chakra meditatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1340 | Aantal woorden: 504 | Datum: | 0 commentaar

Als je mediteert, kom je onvermijdelijk ook je chakra’s tegen. Deze energieknooppunten gelegen aan de voor- en achterkant van je lichaam zijn verbonden met tal van zenuwbanen, organen en meridianen en regelen eigenlijk het hele interne ‘verkeer’. De snelste manier om jezelf weer wat meer energie te geven – of wat minder als dat is wat je wilt- loopt dan ook via de chakra’s en het voorste en achterste energiekanaal.

De chakra’s hebben allen hun eigen aard en karakter. Dat kun je goed merken bij bijvoorbeeld verliefdheid. Opeens zit er veel meer energie in je hart en als gevolg daarvan ervaar je de hele wereld als mooi en liefdevol. En als je teveel energie in je hoofd hebt, dan word je zenuwachtig, het wordt druk daar boven en je vliegt van hot naar haar als de bekende kip zonder kop.

Iedereen heeft chakra’s ook al weet hij of zij dat niet. En iedereen kan leren om zijn chakra’s te voelen en …. nog veel belangrijker te voeden of te harmoniseren. Want de chakra’s werken natuurlijk ook nog met elkaar samen en ze gedragen zich als een echte familie. Als de Plexus Solaris het moeilijk heeft proberen de andere chakra’s ‘m te helpen. En ze streven gezamenlijk ook haar harmonie. Het is niet de bedoeling dat het ene chakra het andere chakra ‘domineert’. Elk chakra heeft zijn eigen rol, zijn eigen functie, eigen energie en sfeer en alle chakra’s zijn even belangrijk.

Van onder naar boven vind je het basischakra, het tweede chakra ( net onder de navel), de zonnevlecht (iets boven de navel) het hartchakra (op je borstbeen tussen je tepels) het keelchakra (adamsappel bij mannen, kuiltje boven sleutelbeen bij vrouwen, voorhoofdchakra (tussen en net iets boven de wenkbrauwen) en kroon of kruinchakra boven op je hoofd.

In een geleide chakra meditatie kun je leren om al deze chakra’s te voelen en de afzonderlijke energieën te ervaren. Je zult gaan merken dat je als vanzelf de ene keer aandacht besteed aan de basis en dat je de andere keer ‘geroepen’ wordt door je hartchakra. Al mediterend harmoniseer je je chakra’s en het daarmee verbonden energieveld.

Zelf ervaren waar je chakra’ zitten, hoe ze voelen en bewegen? Maak een afspraak voor een chakra behandeling of chakra meditatie via www.illiaster.nlOver de Auteur

Ik geef onder andere cursussen in de meditatie, in Rotterdam.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo